În ultimele 72 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au intervenit pentru gestionarea următoarelor evenimente:
– 17.03.2013, ora 23:11 – incendiu anexă gospodărească
În comuna Colceag, sat Vâlcele, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, proprietar L. Cătălina.
Au ars: anexa gospodărească (grajd) construită din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 15 mp, gardul din lemn (8 ml) şi aproximativ 100 kg coceni.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 50.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 8.000 lei.
Cauza probabilă: efectul termic.

– 17.03.2013, ora 18:08 – incendiu vegetaţie uscată
În localitatea Târgşorul Vechi, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată în proprietatea Consiliului Local Târgşorul Vechi.
Au ars: vegetaţie uscată şi mărăciniş pe o suprafaţă de aproximativ 1 ha.
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise.

– 17.03.2013, ora 17:14 – incendiu casă particulară
În localitatea Poiana Câmpina, strada Gării, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar V. Elena.
Au ars: aproximativ 100 mp acoperiş astereală lemn, mobilier, tâmplărie, textile şi aparatură electrocasnică.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 250.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 40.000 lei.
Cauza probabilă: flacără.

– 17.03.2013, ora 01:21 – incendiu vegetaţie uscată
În comuna Bucov, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată în proprietatea Consiliului Local Bucov.
Au ars: vegetaţie uscată şi mărăciniş pe o suprafaţă de aproximativ 5 ha.
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise.

– 16.03.2013, ora 16:51 – incendiu vegetaţie uscată
În comuna Vadu Săpat, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată în proprietatea Consiliului Local Vadu Săpat.
Au ars: vegetaţie uscată şi lăstăriş pe o suprafaţă de aproximativ 8 ha.
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise.

– 16.03.2013, ora 08:07 – inundaţie subsol
În comuna Măneciu, sat Măneciu Ungureni, echipajele de pompieri au acţionat cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru evacuarea apei din subsolul unui imobil.

– 15.03.2013, ora 21:21 – transport persoană supraponderală
În municipiul Ploieşti, strada Aleea Arnăuţi, echipajele de pompieri au acţionat pentru a o transporta pe numita P. Ecaterina, în vârstă de 64 de ani, de la domiciliu acestuia la ambulanţa SAJ Prahova.

– 6.03.2013, ora 14:20 – asanare muniţie
În comuna Bucov, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială pirotehnică pentru a cerceta, identifica, ridica transporta şi depozita un proiectil exploziv, calibru 100 mm.

– 16.03.2013, ora 10:45 – asanare muniţie
În comuna Valea Doftanei, sat Teşila, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială pirotehnică pentru a cerceta, identifica, ridica transporta şi depozita o lovitură pentru aruncător, calibru 60 mm.

– 15.03.2013, ora 13:35 – asanare muniţie
În comuna Berceni, sat Dâmbu, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială pirotehnică pentru a cerceta, identifica, ridica transporta şi depozita şapte proiectile explozive, descoperite în incinta unui centru de colectare fier vechi.
 Obligaţiile cetăţenilor pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniţii neexplodate :
 să anunţe de urgenţă organul de poliţie cel mai apropiat, Primaria sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă despre descoperirea de muniţii neexplodate;
 să nu mişte de pe loc muniţiile descoperite neexplodate;
 să respecte regulile si măsurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea de muniţii neexplodate;
 să nu desfacă sau să predea la agenţii economici specializaţi muniţii neexplodate pentru valorificarea ca deşeuri metalice ;
 să nu folosească muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
 să nu lovească, să taie sau să demonteze muniţiile neexplodate ;
 să nu aprindă focul deschis în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate.
 să nu lase copiii să se joace cu asemenea muniţii;

Echipajele SMURD au intervenit în 70 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.