Joi, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova va lansa o campanie de conștientizare a ceea ce înseamnă fenomenul de violența în familie, a consecințelor acestuia, precum și asupra gravităţii actului violenţei în familie ca încălcare a drepturilor persoanei.
Intitulată ,,Violența lasă urme”, campania se va desfășura pe tot parcursul anului 2013, se va adresa elevilor din școlile și liceele prahovene și va consta în organizarea, în fiecare lună, a unei dezbateri la care vor participa elevi și specialiști ai instituției.
La prima dezbatere din cadrul campaniei (ce va avea loc pe data de 21 februarie, la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, începând cu orele 09.30) sunt invitați elevi din cadrul Colegiului Național ,,Jean Monnet” din Ploiești.
Temele dezbătute se vor referi la drepturile copiilor, conceptul de violență în familie, formele violenței în familie, consecințe, instituții la care poate apela o victimă a violenței în familie etc.