In perioada 1-4 februarie 2013, Politia Locala Ploiesti a 181 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 10.860 lei. Astfel, politistii locali au actionat pe raza municipiului pentru asigurarea ordinii si linistii publice, in vederea stoparii comertului ambulant, a fenomenului cersetoriei, consumului de alcool pe domeniului public si a oricaror manifestari care contravin normelor de convietuire sociala.
Patrulele pedestre şi mobile au depistat 26 persoane care deranjau liniştea şi ordinea publica ori consumau bauturi alcoolice pe domeniul public. In aceste situatii, sanctiunile aplicate au totalizat 2.500 lei, potrivit prevederilor Legii nr. 61/1991 – privind sancţionarea faptelor de incalcare a unor norme de convieţuire sociala, a ordinii şi liniştii publice.

In timpul desfasurarii activitatilor de supraveghere si observare, in dupa-amiaza zilei de duminica, un echipaj de politisti locali a surprins, in zona standurilor cu carti din Pasajul Nichita Stanescu, doua persoane in timp ce practicau jocuri de noroc. Numitii R. Marian si S. Ionut au fost sanctionati cu amenzi in suma totala de 750 lei, conform Legii nr. 61/1991.
Ca urmare a desfasurarii activitatilor de patrulare, echipajele Politiei Locale au surprins 42 de persoane care abandonau deseurile menajere pe domeniul public, in alte locuri decat cele special amenajate, incalcand astfel prevederile Hotararii Consiliului Local nr. 228/2006 privind gospodarirea localitaţii. Au mai fost sanctionate persoanele depistate ca au desfasurat comert ambulant ilegal, au lipit afise publicitare in locuri neautorizate sau detineau acte de identitate expirate.
S-a actionat si in zonele frecventate de cersetori, prilej cu care au fost sanctionate sase persoane care apelau la mila publica pe strazile: Marasesti, Gheorghe Lazar, Mihai Bravu, intersectia I.L. Caragiale si Vlad Tepes, precum si pe Bulevardului Republicii – in conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991.
In acţiunile de combatere a fenomenelor antisociale au fost legitimate 238 persoane, in cele mai multe cazuri acestea fiind şi avertizate cu scopul prevenirii producerii unor de fapte de incalcare a ordinii si linistii publice.