Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, în parteneriat cu Primăria Oraşului Sinaia, organizează evenimentul ,,Oraşul Omului de zăpadă”.
Acţiunea este destinată copiilor din centrele rezidenţiale aflate în structura instituţiei şi se va desfăşura în data de 14 februarie 2013, în oraşul Sinaia , începând cu ora 9,00.
Pentru început, copiii vor urca la Cota 1400 unde vor participa la jocuri şi concursuri, iar de la orele 12,00 va începe derularea efectivă a evenimentului „Oraşul Omului de zăpadă”, în zona staţiei de plecare a telegondolei.
Copiii vor fi organizaţi sub forma unor „echipe de arhitecţi şi constructori”, care reprezintă centrele din care provin. Fiecare centru va avea o culoare reprezentativă şi va construi câte un element din structura oraşului.
Copiii din centrele de plasament, toţi reuniţi într-o singură echipă, vor munci împreună pentru a construi şi a dărui un oraş Omului de zăpadă. Materia primă pentru realizarea construcţiilor va fi desigur zăpada, iar prin acest exerciţiu de creativitate şi îndemânare, copiii vor încerca să ridice un adevărat orăşel cât mai vesel şi mai colorat.
La eveniment vor participa peste 100 de copii din toate cele 9 centre rezidenţiale aflate în structura D.G.A.S.P.C. Prahova.
Toţi copiii participanţi vor primi diplome de participare, iar ziua se va încheia cu un moment festiv la sediul Centrului de Plasament Sinaia.
Evenimentul este posibil datorită sprijinului oferit de Primăria Sinaia, precum şi al altor sponsori şi colaboratori : S.C. Transport Urban Sinaia, S.C. Teleferic S.A., Palace Mountain Prest S.R.L, S.C. DUCATI Energia Romania SA etc.