Centrul pentru Cultura, Istorie si Educatie din Republica Moldova va derula, in luna aprilie a.c., impreuna cu institutiile de invatamant din Romania, programul „O ora de istorie pentru Basarabia” – proiect derulat cu succes anul trecut in faza-pilot in licee din Botosani, Bucuresti si Suceava si care, in acest an, va avea loc in toate judetele Romaniei. Scopul proiectului este acela de a educa tinerii cu privire la adevarata lor istorie.
Accentul va fi pus pe problematica Basarabiei, in calitatea sa de provincie romaneasca si pe modul in care aceasta a ajuns sa fie furata Romaniei. Anul trecut s-au implinit 200 de ani de cand Principatul Moldovei a fost rupt in doua, acest eveniment conducand la o atentie sporita acordata de catre societatea civila si comunitatea stiintifica.
Copiilor le vor mai fi explicate semnificatia voluntariatului, a implicarii civice si apararii drepturilor elementare. Persoanele interesate sa se inscrie in calitate de voluntari in cadrul acestui proiect sunt rugate sa contacteze contactTcentrul-cultural-roman.ro. Programa de predare exista deja si va fi pusa la dispozitia tuturor lectorilor impreuna cu instructiunile.
Ioan POPESCU