În această iarnă, şapte grupări de la nivelul primului campionat al judeţului se pot mândri cu un cantonament de pregătire specific. Astfel, „fericitele” formaţii sunt următoarele echipe: CSM Câmpina, Chimia Brazi, CSO Plopeni, CS Băneşti-Urleta, CS Păuleşti, CS Blejoi şi Caraimanul Buşteni. Dintre formaţiile menţionate mai sus, până acum doar CSM Câmpina şi-a încheiat perioada centralizată de antrenamente, pe care a efectuat-o la Ploieşti, mai exact la baza sportivă condusă de fostul petrolist Daniel Chiriţă. În schimb, gruparea CSO Plopeni şi-a început cantonamentul la începutul săptămânii în curs, care se desfăşoară la stadionul local „Gheorghe Şilaev”, arenă unde odinioară se pregătea reprezentativa tricoloră sau chiar naţionala Siriei!

Băneştiul, Blejoiul şi Păuleştiul – în afara judeţului

Dintre echipele menţionate mai sus, trei dintre acestea se vor pregăti pe alte meleaguri decât cele locale. După ce iniţial îşi programase cantonamentul de pregătire pe Valea Prahovei, conducerea echipei CS Băneşti-Urleta a decis ca proprii jucători să se antreneze în oraşul Covasna, începând de săptămâna viitoare şi timp de opt zile. O altă grupare care se va pregăti în afara judeţului este CS Blejoi, echipa care se află la primul stagiu de acest gen şi care va merge în localitatea buzoiană Ciuta, acolo unde au toate condiţiile necesare de antrenament. Nu în ultimul rând, o formaţie obişnuită cu cantonamentele de iarnă este CS Păuleşti, trupă care în ultimi ani a ales să se pregătească atât în ţară, cât şi în străinătate, mai exact în Bulgaria, la Nisipurile de Aur. De această dată, păuleştenii se vor pregăti, de sâmbătă şi până pe 16 februarie, la Centrul Olimpic de la Izvorani, acolo beneficiind şi de un teren sintetic unde pot disputa şi jocuri de verificare.

Formaţiile care se pregătesc pe plan local

Fosta grupare de Liga a II-a Chimia Brazi, acum ajunsă în primul campionat al judeţului, va efectua cantonamentul de iarnă la Breaza sau Sinaia, la Cota 1000, fiind locaţii obişnuite de antrenament pentru „chimişti”. Trebuie spus şi faptul că jucătorii echipei Caraimanul Buşteni se vor pregăti la baza proprie, ei aflându-se în cantonament tot timpul sezonului.
În ceea ce priveşte celelalte grupări care evoluează în actualul sezon de Liga A Prahova, acestea au preferat să nu efectueze un stagiu centralizat de pregătire, mulţumindu-se cu antrenamente şi jocuri de verificare pe plan local: Unirea Urlaţi, Petrolistul Boldeşti, Avântul Măneciu, AS Ploieşti, Progresul Drăgăneşti, Precizia Breaza, AFC Brebu, CS Ceptura, Voinţa vadu Părului şi Brădetul Ştefeşti. O situaţie aparte o are Astra II Ploieşti, la momentul redactări acestor rânduri echipa nu şi-a reluat antrenamentele şi nu se ştie dacă va continua în partea secundă a campionatului.
Cristi DAMIAN, Marcel MARIN