În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au intervenit pentru gestionarea următoarelor evenimente:

– 27.02.2013, ora 10:47 – incendiu casă particulară
În localitatea Tinosu, echipajele de pompieri au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar P. Ilie.
Au ars: aproximativ 50 mp acoperiş astereală lemn, tâmplărie din lemn şi bunuri din patru camere şi un hol.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 20.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 25.000 lei.
Cauza probabilă: flacără – acţiunea unor persoane iresponsabile (inclusiv autoincendierea).
Echipajul SMURD a acordat ajutor medical la două victime care au suferit arsuri de gradul I şi II, ulterior fiind transportate la UPU Ploieşti.

– 27.02.2013, ora 13:30 – inundaţie subsol
În localitatea Sinaia, strada aleea Dichiu, echipajele de pompieri au acţionat cu o autospecială şi o motopompă pentru evacuarea apei din subsolul unui imobil, inundat pe o suprafaţă de cca. 140 mp şi cu o adâncime de 40 cm.
Echipajele SMURD au intervenit în 16 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.