Vremea a ţinut cu fotbalul în această dimineaţă, testul dintre FC Petrolul şi NK Maribor desfăşurându-se în condiţii ideale. După o primă repriză “albă”, în repriza a doua s-a marcat de patru ori, slovenii impunându-se cu 3-1.

Petrolul a întâlnit cel mai “tare” adversar din meciurile amicale disputate până acum în Antalya, campioana Sloveniei, NK Maribor, solicitând din plin trupa lui Cosmin Contra. “Lupii” au început meciul având agresivitate în joc, exact aşa cum îşi doreşte tehnicianul lor, iar prima repriză a fost una aprig disputată, cu momente bune şi de o parte, şi de cealaltă. Geraldo (4) a ratat prima ocazie, trimiţând alături, cu capul, după o centrare venită, de pe dreapta, de la Renan, iar slovenii au replicat prin Beric (20), blocat excelent de către Bornescu. Portarul “găzarilor” a salvat, apoi, chiar cu preţul unui fault comis la 16 metri, din faţa lui Smrekar (22), pentru ca Maribor să fie la un pas de autogol, după o neînţelegere între Rajcevic şi portarul Handanovic (25). Cristescu (32) a ratat de puţin ţinta, cu un şut de la 18 metri, iar Bornescu (38) a avut o paradă excelentă la şutul lui Smrekar.
Intrat pe teren din minutul 46, Bokila a deschis repriza a doua cu un şut de la 14 metri, la colţul scurt, prins cu dificultate de Handanovic, după care i-a venit rândul lui Bornescu (55) să se evidenţieze din nou, atunci când a blocat şutul lui Beric, rămas singur la 10-12 metri, lateral dreapta. Imediat aveau să vină şi golurile, Maribor deschizând scorul prin Mezga (62), acesta transformând o lovitură de pedeapsă acordată uşor de către centralul partidei, după un duel între Alcenat şi Beric. Acelaşi Mezga (68) a punctat pentru 2-0, cu un şut de la 14 metri, lateral dreapta, iar Bokila (69) i-a readus pe “lupi” în joc, atunci când, după o pasă lungă a lui Mustivar, l-a driblat pe Handnanovic şi a trimis în poarta goală. N-a trecut mult şi slovenii au refăcut handicapul de două goluri, Smrekar (72) înscriind după o frumoasă acţiune personală, finalizată cu un şut de la 12 metri.
“Sunt supărat pentru rezultat. Am avut momente bune de joc, dar şi altele în care le-am făcut adevărate cadouri adversarilor, la golurile înscrise de către aceştia. Aşa s-a întâmplat în partida cu Shandong Luneng, aşa a fost şi astăzi, în repriza a doua. Sunt jucători cu experienţă la care nu mă aşteptam să comită astfel de erori, dar, pe de altă parte, e bine că se întâmplă în meciurile amicale şi sper să nu apară în cele oficiale. Am întâlnit o echipă bună astăzi, dar, cu mai multă atenţie, puteam obţine un rezultat bun, pentru că am avut ocazii”, a spus Cosmin Contra.
Petrolul va disputa următorul meci amical luni, împotriva echipei slovace FC Kosice.

www.fcpetrolul.ro