În ziua de 9.01.2013, un bărbat în vârstă de 87 de ani din Sinaia a sesizat Poliția Stațiunii Sinaia cu privire la faptul că a fost sunat pe telefonul fix de către un necunoscut, care l-a indus în eroare prezentându-se ca fiind nepotul său.
”Nepotul” i-a spus că are o problemă, pentru rezolvarea căreia are nevoie de suma de 3000 de eur și i-a solicitat reclamantului să-i transmită banii printr-un serviciu de transfer bancar. Reclamantul i-a spus interlocutorului că nu deține în casă decât suma de 6.000 lei, și nu se poate deplasa pentru a efectua tranzacția, convenind ca un cunoscut al ”nepotului” să vină la domiciliul său pentru a primi banii.
Între timp, la domiciliul reclamantului s-au deplasat polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Sinaia și Serviciului de Investigații Criminale Prahova, care au depistat un bărbat în vârstă de 25 de ani, din Galați, ce avea asupra lui suma de 6.000 de lei remisă de bărbatul în vârstă de 87 de ani.
Din verificări a rezultat că suspectul s-a deplasat cu un taxi din municipiul Galați, l-a indus în eroare pe reclamant prin intermediul apelului telefonic, determinându-l pe acesta să-i înmâneze suma de 6.000 de lei.
Pe parcursul primelor cercetări efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul domiciliat în Galați este suspectat de implicarea în comiterea a șapte astfel de fapte în județul Prahova, existând posibilitatea comiterii unor fapte similare și pe raza altor județe
Suspectul a fost reținut preventiv pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșlăciune.
Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale a suspectului și recuperării prejudiciului.