Persoane si autoturisme cautate – depistate

In cursul saptamanii trecute, politistii din Romania au localizat pe teritoriul tarii noastre 70 de persoane care fac obiectul unor semnalari prin Sistemul Informatic Schengen (SIS), pentru depistarea acestora fiind derulate schimburi suplimentare de date si informatii prin intermediul Biroului SIRENE al IGPR.
Astfel, oamenii legii din Romania au pus in aplicare noua mandate europene de arestare si au depistat 34 de persoane cautate in vederea participarii la o procedura judiciara, restul pana la 70 fiind persoane care figurau ca disparute.
Tot pe teritoriul Romaniei au fost identificate 14 autoturisme cautate de catre autoritatile statelor din Spatiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite drept probe in cursul procedurilor penale.
La randul lor, autoritatile straine au identificat, pe teritoriul statelor din Schengen, 45 de indivizi cautati de politistii romani. Dintre acestia, 26 aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare, doua erau semnalate ca fiind disparute, iar patru – cautate pentru a participa la o procedura judiciara.

Crestere a salariului mediu nominal in luna noiembrie 2012

Castigul salarial mediu nominal net a fost, in luna noiembrie 2012, de 1.575 de lei, in crestere cu 23 de lei fata de luna octombrie a aceluiasi an, potrivit datelor prezentate de Institutul National de Statistica (INS). Cel mai mare salariu s-a inregistrat in domeniul transporturilor aeriene (4.140 de lei), iar cel mai mic – in cel al hotelurilor si al restaurantelor (846 de lei).
Potrivit analistilor de la INS, si in cursul anului 2012 s-au inregistrat fluctuatii ale castigului salarial, acestea fiind determinate de acordarea premiilor anuale si a primelor de sarbatori, care influenteaza cresterile sau scaderile in functie de perioada anului in care sunt acordate.

S-a infiintat institutia de lupta impotriva criminalitatii informatice

Incepand din data de 11 ianuarie 2013, la nivelul Uniunii Europene functioneaza Centrul European de Combatere a Criminalitatii Informatice (CE3).
Potrivit reprezentantilor noului organism, “infiintarea acestuia reprezinta un pas inainte pentru intarirea capacitatii de lupta a tarilor din Uniunea Europeana impotriva criminalitatii informatice si pentru asigurarea unui Internet liber, deschis si sigur. Prin CE3 se va lupta impotriva criminalitatii informatice care a prins tot mai mult teren, in contextul in care acest fenomen nu tine cont de frontiere”.