Primaria Municipiului Ploiesti, prin Comandamentul de deszapezire al RASP, a derulat activitati pentru combaterea poleiului si indepartarea zapezii in perioada 28.01.201 – 29.01.2013.
Luni, 28 ianuarie 2013, incepand cu ora 7.00 s-a intervenit cu amestec material antiderapant (sare + nisip), pe poduri, pante, sensuri giratorii si pe arterele de circulatie din Anexa 1 si o parte a arterelor de circulatie din Anexa 2 (strazi din cartiere si alte legaturi cu arterele principale), conform Planului de masuri pentru desfasurarea normala a activitatii rutiere in municipiul Ploiesti in iarna 2012-2013.
La actiunea de deszapezire o contributie importanta au avut-o si masinile de interventie ale SGU, dar si cei 141 de muncitori ai societati care au inlaturat zapada de pe aleile din parcuri, trotuare, treceri de pieton si din cele 4 cimitire ale muinicipalitatii.
In toata aceasta perioada s-a intervenit cu 43 de utilaje : 20 de utilaje cu sararita si lama, 5 utilaje cu sararite electrice, 16 utilaje cu lama si 2 incarcatoare frontale. S-au administrat in total aproximativ 400 tone amestec material antiderapant.
In intervalul orar 19.00-7.00 s-a actionat cu 12 utilaje pentru activitatea incarcat si transportat zapada: 9 autocamioane si 3 incarcatoare frontale. S-a incarcat si transportat zapada din urmatoarele zone: Piata 1 Decembrie 1918, B-dul Independentei, Piata Victoriei, Centrul Civic, Piata Eroilor, B-dul Republicii, Piata Mihai Viteazul.
Municipalitatea le reaminteste ploiestenilor, persoane fizice si juridice, ca au obligatia de a inlatura zapada, gheata sau poleiul de pe trotuarele din dreptul locuintelor sau al sediilor firmelor. In conformitate cu HCL nr. 228/2006 pentru aprobarea regulamentului privind stabilirea unor masuri pentru gospodarirea Municipiului Ploiesti, sanctiunile aplicate de Politia Locala Ploiesti sunt cuprinse intre 500 si 1500 de lei pentru persoanele fizice si intre 1000 si 2500 de lei pentru persoanele juridice.
De asemenea, facem un apel la cetateni si la persoanele juridice sa inlature turturii de pe imobilele ce le apartin. Daca turturii sunt prea mari, sau cladirile prea inalte si nu reusesc sa faca acest lucru, pot apela la echipajele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. In caz contrar, vor fi direct responsabili de eventualele accidente cauzate de caderea turturilor.