În ziua de 16.01.2013, Dispeceratul Poliției Municipiului Ploiești a fost sesizat cu privire la faptul că la rampa de gunoi a municipiului se execută lucrări de excavație neautorizate.
Echipa operativă care a demarat cercetările a depistat la fața locului mai multe persoane și utilaje care efectuau lucrări de excavație în vederea extragerii de deșeuri de zgură din perimetrul rampei de gunoi.
Întrucât nicio persoană depistată la fața locului nu deținea asupra sa documente care să ateste legalitatea activităților desfășurate în perimetrul rampei de gunoi, acestea au fost conduse la sediul Secției 1 Poliție în vederea cercetărilor.
Totodată, la fața locului a fost găsit un autocamion încărcat cu deșeuri pentru care la momentul controlului nu au putut fi prezentate documente de proveniență.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de poluare prin evacuarea, cu știință, în apă, în atmosferă sau pe sol a unor deșeuri sau substanțe periculoase, și furt calificat, cercetările urmând a fi continuate în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt.