Noul antrenor al Fortunei, Eduard Iordanescu, a programat, deja, ieri, primele teste fizice pentru elevii sai. Fortuna s-a deplasat pe terenul sintetic de la Izvorani, unde echipa lui Radu Calin a avut programate primele “alergari”. Scopul noului tehnician al formatiei de Liga a III-a a fost acela de a vedea parametrii de “pornire” in pregatire. Nu au fost singurele teste de acest gen, ele urmand sa fie repetate, imediat dupa perioada de cantonament.

Doi „petrolisti” in Italia

Selectionata Romaniei de juniori “Under 18″, formata din jucatori nascuti in 1995, participa, in aceasta saptamana, la turneul “Roma Caput Mundi Tournament”.
Din echipa antrenata de Stefan Iovan si Ionel Augustin fac parte si doi jucatori ai Petrolului, portarul Roland Niczuly si atacantul Adrian Ilie, iar capitanul echipei este un… ploiestean legitimat insa la Sportul Studentesc! Este vorba despre Ionut Serban, fostul jucator al Chimiei Brazi, care a apucat chiar sa debuteze si in Liga I, in 2012! Romania va juca, in grupa, contra selectionatei “Regiunea Lazio”, a echipei colegiilor din Anglia si a statului San Marino, iar in cazul unei calificari in faza superioara, poate da piept cu nationala similara din Rusia sau Grecia.

Nume noi sub comanda lui Stancioiu

La antrenamentul de ieri al formatiei Unirea Campina s-a prezentat si mijlocasul Taofic Fatai, cel care in pauza de iarna a sustinut probe de joc la prim divizionara Concordia Chiajna. Cum pana la vara nu mai poate evolua la alte grupari, jucatorul nigerian s-a reintors la Campina si s-a pregatit sub comanda lui Florin Stancioiu. Un alt fotbalist care a fost prezent la antrenament a fost fundasul central Alexandru Costache, sportiv care in iarna a imbracat tricoul gruparii Avantul Maneciu. „Ei sunt doi jucatori de care echipa noastra are nevoie. Daca in cazul lui Fatai lucrurile sunt clare, sper sa-l putem legitima pe Costache si sa-l folosim in partea secunda a campionatului. Mai trebuie sa va spun ca, in perioada urmatoare, la sedintele de pregatire ale Unirii Campina se va prezenta si Alin Liuba, mijlocas pe care l-am avut sub comanda la Tricolorul Breaza si pe care il cunosc foarte bine. Este un sportiv care ne poate ajuta foarte mult”, ne-a declarat antrenorul Florin Stancioiu.
In alta ordine de idei, sambata, Unirea Campina trebuia sa dispute un joc amical in compania celor de la Precizia Breaza. Din cauza terenului acoperit cu gheata al formatiei de esalon judetean, partida nu va mai avea loc. In orice caz, oficialii gruparii de Liga a III-a incearca in aceste zile sa caute un alt adversar pentru finele saptamanii in curs.

Chimia, intre Valea Calugareasca si Brazi

Conducerea echipei de Liga A Prahova Chimia Brazi nu stie pe ce teren vor evolua propriii jucatori in partea secunda a campionatului. Formatia ar putea sa-si dispute jocurile pe propriul teren, cel de la Brazi, sau la Valea Calugareasca, pe arena „Titi Iordanescu”, asa cum s-a intamplat si in tur. In momentul de fata, cert este ca echipa s-a reunit la inceputul saptamanii in curs si s-a antrenat pe campul din imediata apropiere a arenei de langa combinatul Brazi.

Grupaj realizat de Marian DIMA, Cristi DAMIAN