La data de 20.01.2013, în jurul orei 17, polițiștii din comuna Iordăcheanu au depistat pe raza satului Vărbila, doi bărbați din localitate, în timp ce se deplasau cu un atelaj hipo la un centru de colectare a materialelor reciclabile.
În interiorul atelajului, polițiștii au găsit un cadru metalic, cu lungimea de 2 metri și lățimea de 50 cm, iar din primele verificări au stabilit că a fost sustras din incinta unui parc petrolier, cu intenționa de a-l valorifica la centrul de colectare.
Materialul feros a fost ridicat în vederea predării către unitatea prejudiciată, iar celor în cauză li s-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În aceeași după-amiază, alți doi prahoveni au fost surprinși într-o situație asemănătoare, fiind depistați de o patrulă de siguranță publică din cadrul Poliției Orașului Boldești-Scăeni, în timp ce transportau cu un atelaj hipo mai multe componente auto şi şase bucăţi de ţeavă metalică, sustrase din curtea unei societăți comerciale.
Suspecții sustrăseseră 6 bucăţi de ţeavă metalică în lungime de 3 m fiecare, un acumulator auto, 2 radiatoare auto, o capotă motor , o traversă şi un catalizator de la o autoutilitară, o bară metalică de protecţie auto.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspctul svârrii infracțiunii de furt calificat.