În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au intervenit pentru gestionarea următoarelor evenimente:

– 09.01.2013, ora 07:02 – incendiu casă particulară
În localitatea Cărbuneşti, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar M. Gheorghe.
Au ars: acoperişul din lemn cu învelitoare tablă pe o suprafaţă de aproximativ 55 mp, mobilier, aparatură electrocasnică şi furaje.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 150.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 75.000 lei.
Cauza probabilă: efect termic – coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

– 09.01.2013, ora 18:25 – incendiu casă particulară
În localitatea Plopeni, strada Poligonului, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar Ş. Gheorghe.
Au ars aproximativ 2 mp tavan din astereală lemn.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 80.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 1.000 lei.
Cauza probabilă: jar sau scântei – coş de fum deteriorat.

– 09.01.2013, ora 21:10 – incendiu anexă gospodărească
În localitatea Telega, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, proprietar M. Gheorghe.
Au ars aproximativ 20 mp acoperiş construit din lemn cu învelitoare tablă.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 150.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 2.000 lei.
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii închise.

– 09.01.2013, ora 08:43 – deblocare uşă
În municipiul Ploieşti, strada Republicii, echipajele de pompieri au intervenit pentru deblocarea uşii unui apartament, proprietar B. Vasilica, în vârstă de 52 de ani. Din nefericire proprietara a fost găsită decedată.

Echipajele SMURD au intervenit în 21 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.