Una dintre cele mai mari diferente aparute intr-un colegiu prahovean, la alegerile parlamentare de duminica trecuta, a fost, de departe, aceea dintre candidatii Colegiului 8 Camera Deputatilor. Voturile valabil exprimate au aratat victoria zdrobitoare a candidatului Uniunii Social Liberale – Vlad Cosma, care a obtinut nici mai mult, nici mai putin de 21.568 de voturi valabil exprimate (71,8% din total), la o distanta apreciabila, de aproape… 18.000 de voturi, fata de candidatul care s-a situat pe locul al doilea in optiunile electoratului din Colegiul 8 Camera Deputatilor.
Prezenta la vot a fost ridicata pe acest colegiu, desi ca numar de alegatori inscrisi in listele electorale permanente, Colegiul 8 a fost relativ mic, comparativ cu colegiile pe care au candidat „marii” lideri pedelisti care au obtinut cu mii de voturi mai putin decat Vlad Cosma, aflat la prima sa candidatura pentru Parlamentul Romaniei.
„Am avut o campanie foarte plina, pentru ca m-am intalnit cu circa 10.000 de oameni in perioada dinaintea alegerilor. Cu toate ca acest colegiu este cel mai mare ca suprafata si numara nu mai putin de 18 localitati, am apelat la campania «din poarta-n poarta», am mers in fiecare comuna, in fiecare sat, pe fiecare ulita si acest lucru si-a dovedit eficienta. Pe de alta parte, in campanie, obiectivul pedelistilor a fost doar acela sa arunce cu noroi. Dau exemplul lui Adrian Semcu, al carui singur obiectiv a fost acela ca USL sa nu inchida colegiul, adica sa nu obtinem 50%+1 din voturi. Iata ca o campanie aproape de oameni este foarte importanta, iar rezultatul obtinut a dovedit acest lucru”, ne-a declarat Vlad Cosma, proaspatul deputat pe Colegiul 8.
Dincolo de faptul ca Vlad Cosma a primit cel mai mare numar de voturi dintre toti candidatii la Camera Deputatilor din intreg judetul, situatia finala a voturilor obtinute de catre candidatii din acest colegiu a scos la iveala scaderea impresionanta a increderii populatiei in pedelistii ascunsi – temporar – sub sigla ARD. Astfel, pedelistul Cristian Apostol – care a candidat din partea ARD – era cat pe ce sa ia chiar mai putine voturi decat candidatul PP-DD pe acelasi colegiu. Din numarul total de voturi valabil exprimate reiese ca Apostol a obtinut 3756 de voturi, in timp ce Gheorghe Stoica, un muncitor care a candidat din partea PP-DD pe Colegiul 8 Camera Deputatilor, a scos un scor aproape identic, cu numai cinci voturi mai putin decat pedelistul.
V.STOICA