Ca urmare a evenimentelor meteo din perioada 08.12. – 12.12.2012 au fost grav afectate instalatiile de 110 kV si 20 kV ce asigura alimentarea cu energie electrica a Vaii Prahovei ( Breaza, Comarnic, Sinaia, Busteni, Azuga).
Lucrarile de reparatie accidentala executate in acest interval au constat in inlocuirea izolatoarelor rupte, repararea conductoarelor rupte si cazute la sol, indepartarea copacilor cazuti pe linii.
Azi, pana la ora12:00, se vor executa lucrari de defrisare – indepartare copaci cazuti pe LEA 110kV dublu circuit Valea Larga – Busteni, in zona stalpilor 187, 188.
Lucrarea impune retragerea din exploatare ca masura obligatorie de securitatea muncii si a circuitului Valea Larga – Sinaia. In aceste conditii se intrerupe alimentarea cu energie electrica a statiilor Comarnic si Breaza cu toate instalatiile de medie tensiune alimentate din aceste statii.
Lucrarea este absolut necesara pentru evitarea unor incidente cu consecinte grave asupra instalatiilor de 110 kV din zona precum si asupra sigurantei in alimentarea cu energie electrica a tuturor utilizatorilor retelelor de inalta si medie tensiune din Valea Prahovei, mai ales in situatia aparitiei de evenimente accidentale noaptea.