Şi în acest an, efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova se vor mobiliza pentru ca locuitorii judeţului să petreacă în linişte şi siguranţă sărbătoarea Crăciunului şi a Anului Nou.
Deplasarea unui număr mare de automobilişti pe drumurile din judeţ, în special pe D.N. 1, impune angrenarea de efective suplimentare de poliţişti rutieri, care vor acţiona atât pentru fluidizarea traficului, cât şi pentru combaterea principalilor factori generatori de evenimente rutiere.
Agenţii de poliţie rutieră vor acţiona la fiecare intersecţie din staţiunile montane şi în zona trecerilor pentru pietoni, unde, de regulă, apar probleme în ceea ce priveşte fluenţa circulaţiei.

Acţiunile întreprinse de către structurile de ordine publică vor viza în principal gestionarea cu eficienţă sporită a ordinii şi siguranţei civice pe teritoriul localităţilor urbane şi rurale, pe timpul desfăşurării întrunirilor la care va participa public numeros, precum şi în staţiunile turistice, pe pârtiile de schi şi alte locuri de agrement.

Tot pentru asigurarea ordinii publice se va acţiona şi în cazul manifestărilor de amploare ocazionate de sărbătoarea Crăciunului, organizate în alte locuri publice, precum şi la slujbele religioase desfăşurate în lăcaşurile de cult.
Poliţiştii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova urează tuturor prahovenilor un călduros „La mulţi ani !” şi le reaminteşte acestora că, în caz de urgenţă, pot apela numărul unic „112” pentru a semnala cu operativitate orice încălcare a legii.