• Stresul cronic poate crea o serie intreaga de probleme fizice si emotionale. De asemenea, se pare ca femeile sunt cele care au cele mai puternice reactii, din cauza stresului, si nu barbatii ! Daca, in trecut, cercetatorii obisnuiau sa puna durerea de cap in carca muschilor tensionati ai fetei si ai cefei, astazi ei au gasit o alta explicatie. Se pare ca de vina sunt fluctuatiile neurotransmitatorilor (adica ale serotoninei si ale endorfinelor), rezultate in urma stresului! Si de aici durerea de cap! Iata si un remediu antistres: acordati 10 minute pe zi de relaxare a constientului; incercati o respiratie profunda sau o stare de meditatie, ce va inlatura acea tensiune musculara, declansatoare de dureri de cap. Stati intr-un loc linistit si inchideti ochii. Respirati adanc pe nas, timp de 5 secunde, apoi expirati. Studiile au aratat ca exercitii atat de simple pot reduce tensiunea arteriala si creeaza un sentiment de bunastare.
______________________________

• In plina iarna, cand ochii nu au o cantitate suficienta de lichid lacrimal, uscaciunea lor provoaca o lacrimare accentuata ce va poate da o stare de disconfort. Pe langa lacrimare, mai puteti avea si alte neplaceri din cauza frigului, cum ar fi: iritatiile sau mancarimile ochilor, care apoi se inrosesc. Primul pas ce trebuie facut consta in achizitionarea unui umidificator, care odata ce umezeste aerul va scapa de aceste neplaceri. Evitati sa stati mult timp la calculator sau la televizor. Incercati sa faceti pauze mai dese, sa clipiti de cateva ori, caci astfel ochii se umezesc si se curata tesutul conjunctiv. De asemenea, e important sa fiti atent la igiena, sa nu puneti mana murdara la ochi, sa nu va stergeti de la un ochi la altul. Nu va spalati niciodata la ochi cu apa fierbinte sau foarte rece.
______________________________

• Berea are proprietati antivirale si poate vindeca guturaiul! Potrivit unui studiu finantat de firma japoneza Sapporo, hameiul din bere ar contine un ingredient miraculos numit humulon. Acesta ar fi eficient impotriva virusului sincitial respirator si ar avea si efect antiinflamator. “Virusul sincitial respirator poate provoca pneumonie grava si dificultati respiratorii la sugari si copii mici si, deocamdata, nu exista niciun vaccin impotriva lui”, a declarat cercetatorul Jun Fuchimoto. Acesta spune ca trebuie baute cam 30 de doze de bere pentru a simti proprietatile antivirale ale humulonului. “Studiem posibilitatea crearii unor produse fara alcool, iar marea provocare va consta in acceptarea gustului amar de catre copii”, a adaugat acesta.