Lichidati datoriile

Este bine ca in noaptea de Revelion sa aveti cativa banuti in buzunar, pentru ca anul urmator sa fie unul prosper. Din acelasi motiv, este recomandat sa nu incepeti un nou an cu datorii si sa nu imprumutati bani pe 1 ianuarie.

Consumati peste

Potrivit unei alte superstitii, cei care consuma peste la masa festiva de Revelion vor reusi sa ocoleasca toate problemele ce vor aparea in noul an cu agilitatea pestilor.

Aprindeti o lumanare

Daca doriti ca anul urmator sa fie luminos si sa va aduca tot ceea ce doriti, aprindeti o lumanare sau o candela in noaptea de Revelion si lasati-o aprinsa pana dimineata.

Deschideti ferestrele

La putin timp dupa intrarea in noul an, deschideti larg toate usile si ferestrele, pentru cateva minute. Astfel, toate energiile negative vor fi alungate din caminul dumneavoastra.

Vascul sa nu va lipseasca din casa

Vascul – planta considerata sacra in antichitate – aduce noroc, spor in casa, sanatate, de aceea traditia spune ca acesta nu trebuie sa lipseasca din nicio locuinta in perioada Sarbatorilor. Pentru ca anul urmator sa fie asa cum vi-l doriti, agatati o crenguta de vasc de lustra, de fereastra sau de usa.

Petreceri zgomotoase de Revelion

Traditia spune ca spiritele rele se tem de zgomote si de lumina puternica. De aceea, este bine ca petrecerea de Anul Nou sa fie cat mai zgomotoasa, iar invitatii sa danseze, sa cante, sa aprinda artificii, sa chiuie. Astfel, in noul an veti fi feriti de necazuri.