Sectia de patinaj viteza a Clubului Sportiv Petrolul Ploiesti, ai carei antrenori sunt Ion Opincariu si Dorin Zarnescu, si-a trecut in palmares inca o performanta demna de remarcat, castigand o noua editie a Cupei Romaniei. Intrecerea s-a disputat in perioada 16-20 decembrie, pe pista de la Inzell, din Germania, in acelasi timp avand loc si Campionatul national allround de seniori.
Gruparea ploiesteana a avut in concurs cel mai mare numar de sportivi (27 patinatori), toti fiind la categoriile de juniori si de copii. Cu un total de 63 de puncte, CS Petrolul Ploiesti si-a adjudecat si de aceasta data Cupa Romaniei, gruparea prahoveana fiind urmata, in clasament, de CSS Sibiu (26 puncte) si de ASC Corona Brasov (23 puncte).
Pentru CS Petrolul au punctat: Alina Danescu (locul 1, junioare II), Ana Maria Opincariu (locul 2, junioare II), Tiberiu Spanu (locul 2, juniori II), Pedro Manescu (locul 2, juniori III), Nicolae Panait (locul 3, juniori III), Vlad Ciufu (locul 1, copii I), Gabriel Panait (locul 2, copii I), Razvan Militaru (locul 1, copii II), Damian Panait (locul 2, copii II), Ilinca Radulescu (locul 2, copii II), Indra Loghin (locul 3, copii II), Lavinia Iancu (locul 2, copii III), Cristian Davidoiu (locul 2, copii III), Gabriel Nitu (locul 3, copii III).
De mentionat ca, desi este junioara, reprezentanta clubului Petrolul Ploiesti, Alina Danescu, a reusit sa-si adjudece titlul national allround, castigand trei dintre cele patru probe ale competitiei (1000 m, 1500 m, 3000 m). La concursul de 500 m, aceasta s-a situat pe locul al doilea.
In clasamentul general, sportiva ploiesteana a fost urmata de doua patinatoare de la CSU Brasov: Katalin Kristo si Cristina Radu, cea din urma fiind o fost componenta a gruparii petroliste.
In urma performantelor sale, Alina Danescu demonstreaza ca reprezinta una dintre sperantele patinajului viteza romanesc, aceasta fiind, de asemenea, prezenta, la inceputul anului, si la prima editie a Jocurilor Olimpice pentru Tineret.
Despre competitie, antrenorul Dorin Zarnescu ne-a declarat: „Cu greu am reusit sa plecam la acest concurs. Am batut la multe porti si intr-un final am primit si ajutorul financiar de care aveam mare nevoie. Bineinteles, am avut suportul conducerii Clubului Sportiv Petrolul, prin domnul director Crangasu Eduard, si colegii, dar pe primul loc au fost parintii copiilor, care au facut un mare sacrificiu pentru a putea fi prezenti la competitie. De asemenea, de mare ajutor, fara de care nu s-ar fi putut face deplasarea, au fost sponsorii nostri. Concursul a avut o buna planificare, insa in derulare s-au mai strecurat greseli prin care s-au creat unele nemultumiri. Consideram rezultatele pe care le-am obtinut bune, Cupa Romaniei revenind din nou clubului nostru. Stim, insa, ca este loc de mai bine si ne vom stradui ca pana la etapa finala a sezonului – Campionatul National de juniori si copii, din ianuarie 2013 – sa ridicam nivelul sportivilor la tehnica”.
Petre APOSTOL