Pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie petrecută în linişte, în această perioadă, 11.280 de poliţişti sunt, zilnic, la datorie. Măsurile luate de poliţişti pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice şi siguranţei rutiere au făcut ca toţi românii să se bucure în linişte de celebrarea Naşterii Domnului.

Ca urmare a acestor măsuri, conform statisticilor Poliţiei, anul 2012 poate fi considerat cel mai „liniştit” în privinţa evenimentelor grave săvârşite în această perioadă.

În perioada premergătoare şi în prima zi de Crăciun, infracţiunile săvârşite cu violenţă, precum şi accidentele rutiere grave au fost cu mult reduse datorită prezenţei poliţiştilor.

Astfel, numărul infracţiunilor de omor au scăzut de la 9 astfel de fapte în 2011 la 1 în 2012, infracţiunile de loviri sau alte violenţe au scăzut de la 5 în 2011 la 3 în 2012, iar a infracţiunilor de tâlhărie, de la 36 în 2011 la 22 în 2012.

Sărbătorirea tradiţiilor creştine în siguranţă s-a datorat însă şi cetăţenilor, care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite corecte.

Din punct de vedere al siguranţei rutiere, în această perioadă s-au înregistrat 43 de accidente rutiere grave, cu 38 mai puţine ca anul trecut, soldate cu 48 de răniţi grav, cu 28 mai puţine ca în 2011 şi 5 persoane decedate, cu 17 mai puţine ca în perioada similară a anului trecut.

Poliţiştii vor fi în continuare la datorie, pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

În caz de nevoie, nu ezitaţi să apelaţi numărul de urgenţă 112.