Se spune ca adevarata sarbatoare de Craciun este atunci cand in case se aprinde focul ospitalitatii, iar focul generozitatii in inimi. Poate de aceea s-ar cuveni sa ne amintim, in aceste zile de sarbatoare, ca exista nu departe de noi case in care e mult prea frig si semeni care n-au ce pune pe masa. Iar aceia care reusesc si sa aduca putina alinare amaraciunii de fiecare zi a unor oameni necajiti merita nu numai toata lauda, ci si ca gestul lor sa-i indemne si pe altii sa fie mai buni si mai atenti la suferintele celor din jur. Un asemenea gest va aduce astazi, in Ajunul Craciunului, putina bucurie pentru 50 de familii sarace din Ploiesti. Familii cu multi copii, ori batrani singuri si bolnavi vor avea, astfel, dupa traditie, pe masa prea goala de cele mai multe ori, sarmale calde cu mamaliguta, aduse acasa de un grup de tineri, membri ai Clubului Rotaract Ploiesti, abia reinfiintat.
Viitori membri ai familiei rotariene ploiestene, care si-au asumat crezul de a fi in slujba semenilor care au nevoie de ajutor, tinerii vor fi insotiti in calatoria de suflet la casele celor care au dreptul sa se bucure, macar pentru o zi, de sarbatoare, de patru seniori rotarieni, cunoscuti pentru initierea si sustinerea unor proiecte caritabile: Martha Maria Mocanu,
Gabriel Georgescu (cel care are, de altfel, responsabilitatea de a coordona Clubul Rotaract), Irinel Lazar si Florin Ene.
O frumoasa alaturare de generatii, care poate da profunzime unei sarbatori care este cu atat mai adevarata cu cat aprinde focul generozitatii in cat mai multe inimi.
L.R.