Gratie succesului inregistrat in partida de duminica, de la Plopeni, din cadrul etapei a saptea a Ligii Nationale la handbal masculin, impotriva formatiei U Transilvania Cluj, echipa CSM Ploiesti a urcat o pozitie in clasament. Cu patru puncte trecute in cont, gruparea pregatita de antrenorii Dragos Dobrescu si Ion Nicolae a avansat pe locul al noualea, depasind pe Energia Pandurii Targu Jiu, datorita golaverajului mai bun, si s-a distantat la doua puncte de locurile retrogradabile, ceea ce-si dorea inaintea partidei de duminica. Un eventual insucces in respectivul meci ar fi complicat mult situatia formatiei ploiestene in clasament, astfel ca jucatorii echipei au raspuns cum se poate mai bine, s-au mobilizat exemplar si nu au lasat nicio sansa gruparii ardelene, care a ramas pe ultima pozitie a ierarhiei.
„Victoria cu U Cluj reprezinta o mare gura de oxigen pentru echipa noastra si ne ofera o continuitate si liniste. S-a vazut ca ambele echipe si-au dorit victoria, dar jucatorii au abordat asa cum trebuie acest meci, cu multa determinare, si au reusit o partida buna. Acest rezultat ne ofera o liniste mai mare in vederea finalului de tur, fiindca altfel vom putea aborda acum meciurile viitoare. Dar, campionatul este lung, asa ca in niciun caz nu vom pregati superficial urmatoarele partide, ci ne vom lupta pentru victorie de fiecare data, ca si pana acum”, ne-a declarat antrenorul principal Dragos Dobrescu.
In ultimele patru etape din turul campionatului, CSM Ploiesti mai are de disputat o partida cu echipa campioana, HCM Constanta, in deplasare, la finalul acestei saptamani, dupa care va primi replica formatiei CSM Bucuresti, se va deplasa, apoi, pentru meciul cu CS Caras Severin, in penultima runda, iar in incheierea primei parti a competitiei va evolua, pe teren propriu, impotriva gruparii ASC Potaissa Turda.
Petre APOSTOL