Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (12.00) nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau a condiţiilor meteorologice nefavorabile, nici probleme majore de fluenţă pe arterele principale.
Amintim că în județul Mehedinţi, pe DN57 Orşova – Moldova Nouă, din cauza alunecărilor de teren este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Ruta ocolitoare este DN6 Orşova – Mehadia, DN57B Iablaniţa – Oraviţa, DN57 Oraviţa – Moldova Nouă – Dubova.
În judeţul Arad, circulaţia este întreruptă pe DN7, la kilometrul 540+248 de metri (în estul municipiului Arad), din cauza unor lucrări la un pasaj de cale ferată. Traficul rutier se desfăşoară deviat pe ruta DN7, km 539+638 – Calea Radnei – str. Şiriei – DJ709 – DN7, km 540+750 metri.
Pe DN76 Şoimuş – Brad, la Şoimuş, în judeţul Hunedoara, se amenajează o intersecţie cu sens giratoriu cu autostrada A1 Deva – Orăştie. Din această cauză, traficul rutier se desfăşoară pe o variantă provizorie.
Pentru prevenirea accidentelor grave pe drumurile publice, conducătorii auto sunt sfătuiţi să ruleze cu o viteză adaptată la condiţiile meteo-rutiere, să folosească luminile de întâlnire ziua pe toate categoriile de drumuri şi să se asigure temeinic înainte de a efectua manevrele de depăşire.