Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (11.45) nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier, nici probleme majore privind fluenţa traficului pe arterele rutiere principale din ţară.
Precizăm însă că pe DN1, la kilometrul 148, în zona localităţii Timişul de Sus, judeţul Braşov, din cauza unor lucrări de întreţinere la un pasaj de cale ferată, traficul rutier se desfăşoară uşor îngreunat.
De asemenea, în judeţul Suceava, pe DN17A Vatra Moldoviţei-Ciumârna, se circulă uşor îngreunat pe sectorul kilometric 15+800 metri – 23+430 metri, în zona unui pod afectat de inundaţii. Aceeaşi situaţie este întâlnită pe DN61 Ghimpaţi-Găieşti, la kilometrul 74.
Pentru prevenirea accidentelor grave de circulaţie, conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte regimul legal de viteză pe toate categoriile de drumuri, să păstreze o distanţă corespunzătoare în mers faţă de vehiculele dinainte şi să nu se angajeze în efectuarea manevrelor de depăşire fără o prealabilă asigurare.