Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier şi nici probleme majore de fluenţă a traficului pe arterele rutiere importante din ţară.
Plecarea din localităţile de domiciliu a numeroşi automobilişti, în orele următoare şi mâine, pentru petrecerea sfârşitului de săptămână, va determina probabil aglomerarea principalelor drumuri care duc înspre zonele turistice montane, în special DN1 Bucureşti – Braşov, precum şi a altor artere rutiere importante, cum ar fi DN2 Bucureşti – Buzău, DN6 Bucureşti – Alexandria, mai ales în zona localităţii Mihăileşti, judeţul Giurgiu, DN3 Bucureşti – Drajna şi DN5 Bucureşti – Giurgiu.
Până la Ploieşti se recomandă folosirea autostrazii, iar după aceea, în cazul aglomerării segmentului Ploieşti – Braşov al DN1, se poate circula pe DN1A Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele – Braşov.
Reamintim că, pe DN1, la kilometrul 148, în zona localităţii Timişul de Sus, judeţul Braşov, din cauza unor lucrări de întreţinere la un pasaj de cale ferată, traficul rutier se desfăşoară uşor îngreunat.
Şi în judeţul Suceava, pe DN17A Vatra Moldoviţei-Ciumârna, se circulă uşor îngreunat pe sectorul kilometric 15+800 metri – 23+430 metri, în zona unui pod afectat de inundaţii. Aceeaşi situaţie este întâlnită pe DN61 Ghimpaţi-Găieşti, la kilometrul 74.
Pentru prevenirea accidentelor grave, conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte regimul legal de viteză pe toate categoriile de drumuri publice şi să nu se angajeze în efectuarea manevrelor în trafic fără o prealabilă asigurare.