Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că până la această oră (12.00) nu au apărut probleme deosebite de fluenţă a traficului pe nicio arteră rutieră importantă. Se circulă normal pe majoritatea drumurilor naţionale şi pe autostrăzi.
Plecarea din localităţile de domiciliu a numeroşi automobilişti, în orele următoare şi mâine, pentru petrecerea sfârşitului de săptămână, va determina probabil aglomerarea principalelor drumuri care duc înspre zonele turistice montane, în special DN1 Bucureşti – Braşov, precum şi a altor artere rutiere importante, cum ar fi DN2 Bucureşti – Buzău, DN6 Bucureşti – Alexandria, mai ales în zona localităţii Mihăileşti, judeţul Giurgiu, DN3 Bucureşti – Drajna şi DN5 Bucureşti – Giurgiu.
Până la Ploieşti se recomandă folosirea autostrazii, iar după aceea, în cazul aglomerării segmentului Ploieşti – Braşov al DN1, se poate circula pe DN1A Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele – Braşov.
Recomandări pentru conducătorii auto, în vederea asigurării unui trafic fluent:
– Să păstreze în mers o distanţă suficientă faţă de autovehiculul dinainte, pentru a putea opri în siguranţă atunci când condiţiile de deplasare o impun !
– Să nu se hazardeze în efectuarea depăşirilor fără o temeinică asigurare !
– Să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum şi trafic !
– Să nu conducă după ce au consumat băuturi alcoolice !
– Să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri !