La inceputul acestei luni, conducerea Casei Nationale de Pensii Publice a semnat o noua conventie de plata a pensiilor prin conturi/carduri bancare cu Banca Romaneasca SA. In acelasi timp, au fost renegociate conventiile cu conducerile Raiffeisen Bank si Intesa Sanpaolo Bank.
In cele ce urmeaza, considerand ca este de interes pentru multi dintre cititorii nostri, redam noile comisioane percepute pensionarilor care au optat pentru plata pensiei prin conturi/carduri la institutiile bancare mentionate:
• Raiffeisen Bank: 0 lei – la retragerea de la ATM-urile proprii, respectiv la interogare sold de la ATM-urile proprii; 0,5 la suta – minimum 2,5 lei, comisionul perceput de banca la retragerea de la ghiseu.
• Banca Romaneasca SA: 0 lei – la retragerea de la ATM-urile proprii, respectiv la interogare sold; 0,05 la suta – minimum 1 leu, comisionul perceput de banca la retragerea de la ghiseu.
• Intesa Sanpaolo Bank: 0 lei – la retragerea de la
ATM-urile proprii, in cazul clientilor care opteaza pentru pachetul „Pensia Mea” si/sau pachetul „Lider”; 0 lei, la interogare sold de la ATM-urile proprii; 0 lei, comisionul perceput de banca la retragerea de la ghiseu aferent tipului de cont curent deschis de client. Banca percepe, in cadrul pachetului „Pensia Mea”, comision 0 la suta la retragere de numerar de la ghiseu, pentru sume de pana la 20.000 de lei/lunar si in cadrul pachetului „Lider” comision 0 la suta la retragerea de numerar de la ghiseu, pentru sume de pana la 30.000 de lei/lunar; 0 lei, pentru incasarea pensiei in contul curent al clientului beneficiar.
C.D.