• Proiectarea lucrarii a demarat deja, la solicitarea presedintelui Consiliului Judetean Prahova

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, si subprefectul judetului Prahova, Rodica Paraschiv, au avut, la Ploiesti, o intalnire deosebit de importanta cu ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa.
Unul dintre subiectele intrevederii a vizat analizarea modului in care se va putea realiza, intr-un timp cat mai scurt, nodul de acces pe autostrada Bucuresti-Ploiesti, in zona localitatii Gherghita, care va permite si prahovenilor care locuiesc in sudul judetului sa poata intra sau iesi de pe drumul de mare viteza care face legatura cu Capitala.

Potrivit declaratiilor presedintelui Mircea Cosma, proiectarea acestui important nod rutier a demarat, deja, urmand ca, pentru realizarea propriu-zisa a iesirii din autostrada, sa fie nevoie de exproprierea a circa patru hectare de teren din zona localitatii Gherghita. „Este vorba despre un proiect care va atinge valoarea de circa patru milioane de euro, avand in vedere complexitatea lucrarii”, ne-a declarat, ieri, presedintele Consiliului Judetean Prahova.
Un alt subiect al discutiilor care au avut loc la Ploiesti intre reprezentantii judetului Prahova si ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a fost si cel al DJ 102 I (Valea Doftanei – Sacele), drum pentru care exista un proiect de modernizare. Acesta va putea prelua traficul de pe Valea Prahovei, avand in vedere ca DN1 va fi utilizat ca drum de aprovizionare cu materiale in perioada in care se vor desfasura lucrarile la autostrada Comarnic – Brasov.
De asemenea, s-a stabilit ca este necesara urgentarea emiterii unei hotarari de guvern pentru finantarea Spitalului Orasenesc Urlati, unitate care a fost redeschisa la 1 octombrie 2012.
Pe de alta parte, a fost analizata si organigrama Institutiei Prefectului, deoarece in prezent nu exista un post de conducere pentru Compartimentul Aplicarea Actelor Reparatorii, Controlul Legalitatii, Proces Electoral si Relatii cu Autoritatile Locale, precum si faptul ca este necesar sa se organizeze un Compartiment pentru audit intern.
V.STOICA