Keravnos Nicosia – CSU Asesoft 88-76 (40-37)

Scenarii de calificare

Chiar daca a pierdut primele trei jocuri din faza grupelor, CSU Asesoft nu este total iesita din calculele calificarii in Top 16. In ultimele trei partide, ploiestenii au nevoie de cel putin doua victorii pentru a mai putea spera la pozitia secunda.

Caz 1: CSU Asesoft trece de Joensuun Kataja si Keravnos Nicosia la diferente mai mari decat cele inregistrate in partidele tur si pierde meciul din etapa a 5-a, din Rusia. In plus, „alb-albastrii” au nevoie ca finlandezii sa-i invinga pe ciprioti, peste doua saptamani, iar Krasnye Samara sa termine grupa cu un parcurs impecabil, fara infrangere. In conditiile unei egalitati perfecte cu Joensuun Kataja si Keravnos Nicosia, CSU Asesoft ar termina pe pozitia secunda, fiind avantajata de rezultatele directe.
Caz 2: CSU Asesoft castiga toate meciurile ramase de disputat si incheie cu 3 victorii si 3 infrangeri, iar Krasnye Samara castiga grupa, cu un singur esec. In aceasta situatie, ploiestenii depind de rezultatul partidei dintre Joensuun Kataja si Keravnos Nicosia. Daca „nordicii” se impun, cele doua echipe pe care Asesoft le va mai gazdui la Brazi vor termina grupa fiecare cu doua victorii si 4 esecuri. In caz contrar, daca cipriotii vor invinge in Finlanda, atunci campionii Romaniei vor avea nevoie de o victorie la +12 puncte in fata lui Keravnos, in ultima etapa, pentru a se califica.

Cu Joensuun Kataja, de la ora 19:00

Programata initial pentru ora 19:30, partida dintre CSU Asesoft si Joensuun Kataja (Finlanda), de martea viitoare, de la Brazi, va incepe la 19:00. Modificarea a fost facuta la cererea Sport.ro, televiziunea care va furniza si urmatoarele trei partide disputate de campioana Romaniei in grupa B a FIBA EuroChallenge.

Reactii

Panagiotis Yiannaras, antrenor Keravnos Nicosia: “A fost un meci echilibrat, in special in primele trei sferturi. CSU Asesoft ne-a depasit sub panouri, dar dupa ce am gasit solutii in defensiva, am preluat controlul si ne-am impus in cele din urma. Vreau sa felicit formatia ploiesteana si sa-i urez mult succes in urmatoarele jocuri si, in special, in competitia interna”.
Antonio Crocker, jucator Keravnos Nicosia: “Am castigat un meci important impotriva unei echipe foarte bune. Am reusit sa ne imbunatatim la timp defensiva, am pasat mai mult si i-am facut pe adversari sa greseasca. Tin sa imi felicit coechipierii si stiu ca, in continuare, e loc de mai bine”.
Vladimir Arnautovic, antrenor CSU Asesoft: “In primul rand, vreau sa felicit Keravnos pentru victoria obtinuta. Am jucat bine in primele 30 de minute, dar atunci cand incasezi 26 de puncte in sfertul decisiv, nu prea mai sunt multe de zis. Pana la intrarea in ultimele zece minute, am facut o treaba buna la recuperare si, de asemenea, le-am creat problemele cipriotilor prin apararea in zona. Nu am gasit solutii pentru a-i stopa pe Maze si Crocker si, atunci cand comiti astfel de greseli la un asemenea nivel, poti pierde foarte usor”.
Vladimir Tica, jucator CSU Asesoft: “Am jucat bine in primele trei sferturi, insa, dupa aceea, Keravnos ne-a supus la multe greseli si a reusit sa castige. Vom incerca sa avem evolutii din ce in ce mai bune in partidele care vor urma”.
foto: Mirela Oprea
Bogdan Chitic