CSU Asesoft – Joensuun Kataja 67-80 (31-38)

Aflati pe marginea prapastiei, la jumatatea fazei grupelor, ploiestenii au „optat” pentru singura varianta care-i „arunca” prematur afara din EuroChallenge. A doua infrangere suferita marti seara in fata finlandezilor a distrus si ultimele sanse de calificare mai departe ale echipei Asesoft, care, in urmatoarele jocuri, se vede obligata sa reactioneze pentru a nu parasi competitia pe usa din spate.
Campioana nu si-a putut recapata pulsul in EuroChallenge, jocul retur cu Joensuun Kataja fiind, in multe momente, o copie fidela a partidei inaugurale, din Finlanda. Incapabili sa reactioneze coerent in fata unei echipe cu un arsenal modest, dar care s-a „infruptat”, atat cat a putut, din greselile nepermise ale adversarului, elevii lui Arnautovic au alergat, aproape in permanenta, dupa „sprinterii” nordici.
Flowers si Virtanen au fost, si la Brazi, cei mai buni oameni ai formatiei pregatite de Jukka Toijala, antrenor care, la finalul intalnirii, a avut doar cuvinte de lauda la adresa jucatorilor sai. „Stiam ca nu vom avea nicio sansa daca vom incerca sa jucam pozitional, si, tocmai de aceea, am incercat din start sa impunem ritmul. Echipa a avut o cadere usoara inainte de pauza, dar am stiut sa gestionam situatia. Am continuat sa dublam cu regularitate la Burlacu, Stanescu si Tica, i-am facut sa greseasca si am adus puncte importante pe contraatac”, a precizat Toijala.
Daca nordicii au gasit, asa cum era de asteptat, destule motive sa jubileze, in tabara Asesoft s-a asternut, dupa joc, o liniste apasatoare. „Nu cred ca a fost vorba despre atitudine sau dorinta, ci, pur si simplu, despre jocul nostru in sine. Am gresit mult, nu am stiut sa iesim din capcanele intinse de adversari si, in cele din urma, am clacat”, a declarat Virgil Stanescu, completat, imediat, de Vladimir Arnautovic. „Am facut un meci slab in fata unei echipe pe care am citit-o in meciul tur si de care eram siguri ca nu mai are cum sa ne surprinda. Am ratat nepermis de mult din situatii clare, nu am reusit sa aducem puncte usoare de sub cos si am stat mai mereu in spatele finlandezilor”, a precizat Arnautovic.
Cu patru infrangeri dupa tot atatea jocuri, CSU Asesoft nu mai are nicio sansa de a accede in Top 16. Ploiestenii vor intani, in ultimele doua partide din cadrul grupei B, pe echipele
Krasnye Samara, in deplasare, si pe Keravnos Nicosia, la Brazi.

Virgil Stanescu, jucator CSU Asesoft: “A fost o seara nefasta pentru noi, mai ales in a doua repriza cand am cazut psihic. Am pregatit foarte bine jocul, i-am studiat cu atentie pe finlandezi, am avut toate informatiile la indemana, dar nu am stiut sa ne ferim de capcanele intinse de ei. S-au aparat agresiv, s-au dublat in permanenta, chiar si atunci cand au jucat cu rezervele, si, in final, au castigat.”
Jonte Flowers, jucator Joensuun Kataja: “Am avut ceva emotii la inceput, dar acestea s-au risipit in doar cateva minute, dupa ce am reusit sa marchez de doua ori din spatele semicercului. O victorie in deplasare, in EuroChallenge, conteaza mai mult decat un succes pe teren propriu si cu totii am fost constienti de asta pe toata durata partidei. Ne-am comportat ca o echipa chiar si in momentele in care am gresit. Consider ca am meritat victoria in aceasta seara.”

Scorul pe sferturi: 14-15, 17-23, 17-24, 19-18

CSU Asesoft: Tudor (2p, 2rec, 6pd), Szijarto (2p, 3rec, 3pd, 1cap), Burlacu (10p, 3rec, 2×3), Timermanis (7p, 2rec, 1×3), Tica (8p, 9rec, 2pd, 1cap), Nyakundi (16p, 2×3), Stanescu (3p, 2rec), Hargrove (17p, 4rec, 1cap), Vlahovic (2p, 2rec, 2pd)
Echipa: 2p-46%, 3p-31%, FT-57%, 34rec, 15pd, 21mp, 16mc, 3cap
Joensuun Kataja: Flowers (28p, 10rec, 3×3, 1cap), Smith (4p, 4rec, 7pd, 2cap), Fields (6p, 3rec, 2pd), Kanervo (3p, 4rec, 3pd, 1×3), Viita (2p), Lehtoranta (6p, 2pd, 1×3), Neonen (8p, 3rec, 1×3), Virtanen (17p, 5rec, 4pd, 1×3), Terrell (6p, 7rec, 2pd, 1cap)
Echipa: 2p-53%, 3p-31%, FT-80%, 39rec, 20pd, 21mp, 15mc, 4cap

Bogdan CHITIC