Aproape tot ce-i discutabil sau suspect ca apucatura prin Occident prinde fara prea multa tevatura la noi. O englezoaica a brevetat imbratisarea oneroasa, ca sa alunge gandurile suicidale din mintea nefericitilor. Moda ar putea prinde foarte bine si la noi, in stadiu destul de avansat in domeniu fiind imbratisarile dintre stalpii de pe marginea DJ-urilor si mopedisti.
Ca urmare, intr-un viitor apropiat – de ce nu, chiar toamna asta ! – candidatii la parlamentare ar putea eluda legea, oferind, ca bonus la cadoul de 10 lei, o imbratisare, doua, trei, paispe, in functie de conditia fizica. Fireste ca exista si reversul – sa te trezesti cu binevoitori care nu stiu prea multe melodii si, din prea multa efuziune, iti articuleaza un pumn, un sut, o bata de baseball in cap, si tot tu trebuie sa platesti pentru munca prestata de faptuitor! In rest, ar fi frumos daca politistii ar imbratisa niste proxeneti care se ascund sub paravanul saloanelor de masaj. Acuma, nu am scris ca i-ar incalzi la san, ca noi nu avem oameni ai legii corupti !
Pentru tinerii care nu se-nghesuie sa practice nu mai stiu ce meserie – care este bratara de aur, bla, bla, bla – si au in gand doar chestia cu gatul – palnie de argint, iar vena – vas comunicant cu seringa – s-a ivit o oportunitate. Aspira la meseria de imbratisator. Daca invata bine pot deveni imbratisatori sefi. Daca o dau in bara cu scoala – subimbratisatori.
In armata, gradele pot oscila de la sergent imbratisator la general imbratisator. Va dati seama cum ar suna urarea unei companii care raspunde la apelul de seara “Sa va–mbratisam!”, in loc de “Sa traiti!”? Muzica viitorului poate oferi garantii ca “ Imbratisatorul din Sevilla” este o opera perena, dar nici “Imbratisarile” lui Vivaldi nu-s de lepadat. Mancarea de post – ca se lasa secul peste o saptamana – poate fi garnitura de imbratisari, imbratisari uscate, prajite, fierte, crude. La nevoie – zacusca de strangeri in brate.
Proverbele vor fi adaptate – “Strangere in brate cu sila nu se poate”, de exemplu. Imbratisarea cu o minora poate fi cauza penala, dar suspectul nu risca decat condamnare cu suspendare – era sa scriem cu imbratisare ! – sau amenda penala. Desigur ca vor mai exista netrebnici care sa terfeleasca notiunea asta frumoasa, deci vom avea cazuri de traficanti de imbratisari, furt, fals, constituire si aderare la grup de imbratisari. E cam neclar cum pot fi imbratisarile pe sub mana, dar timpul ne va lamuri. La sfarsitul obstesc, pe coroana poate fi scris “Sa-i fie imbratisarea usoara! ”
In dragoste, prima imbratisare nu se uita niciodata.
Bibliotecile vor avea pline rafturile cu carti de sfaturi practice: “Cum sa imbratisezi un tren intre doua statii sau o macara cu 50 de tone in carlig”. Anunturile la mica publicitate vor cuprinde, pe langa clasicele rubrici, si sectiunea “Imbratisari“: “Caut pentru imbratisare, eventual prietenie, doamna care a mai trecut o data prin asa ceva. Rog seriozitate”.
Hai ca ne-au trecut toate gandurile negre pentru ziua de azi !
Florin TANASESCU