E o vorbă din popor care spune că cea mai bună legumă e carnea. Şi românii sunt mari consumatori de carne. Un român mânca, în medie, 25 de kilograme de carne de porc pe an în 1990 şi 17 kilograme de carne de pui. Consumul de carne de porc a crescut cu 6 kilograme. Cel de pui a scăzut cu 100 de grame.
După revoluţie, românii au prins şi gustul legumelor. Dacă acum 22 de ani consumau, în medie, 110 kilograme de legume, acum consumă cu 37 de kilograme mai mult. Nu acelaşi lucru se poate spune şi la capitolul fructe.
Consumul a crescut în 22 de ani doar cu aproape 4 kilograme. Românii nu beau mai mult vin decât în 1990, dar nu acelaşi lucru putem spune şi despre bere. În 22 de ani, consumul aproape s-a dublat. În privinţa dulciurilor, în schimb, consumul a scăzut cu peste 5 kilograme pe an de la Revoluţie până acum.
Citeste mai mult pe RTV.NET: https://www.rtv.net/cum-s-a-schimbat-meniul-romanilor-de-la-ceausescu-pana-in-prezent_54656.html#ixzz2D2QCjXI0