Consiliul Judeţean Prahova a demarat două proiecte de investiţii ce vizează racordarea a mai multor sate din Comunele Valea Călugărească şi Albeşti Paleologu la reţeaua de gaze.
Astfel, au fost finalizaţi primii 3 km din obiectivul „Înfiinţare distribuţie gaze naturale în comuna Albeşti Paleologu (satele Albeşti Paleologu, Albeşti Muru şi Vadul Părului) investiţie ce a luat naştere în urma unui parteneriat încheiat în anul 2011 între Consiliul Judeţean Prahova şi Primăria Comunei Albeşti Paleologu.
Proiectul prevede alimentarea cu gaze pentru satele sus menţionate, printr-o reţea de distribuţie de aproximativ 21 de km ce va deservi aproximativ 2.800 de gospodării. Valoarea totală a investiţei este de 500.000 euro, din care 85% vor fi suportaţi din bugetul Consiliului Judeţean Prahova.Tot în urma unui parteneriat încheiat cu Primăria Valea Călugărească s-au finalizat 9 km (40%) din obiectivul de investiţii „Înfiinţare distribuţie gaze naturale în comuna Valea Călugărească (satele Valea Popii, Valea Poienii, Valea Nicovani, Valea Largă şi Rachieri). Investiţia în valoare de 566.000 de euro, din care 85% vor fi suportaţi de la bugetul C.J. Prahova, presupune racordarea la gaze pentru încă 1800 de gospodării din comuna Valea Călugărească.
Cele două investiţii vor fi finalizate la mijlocul anului 2013, şi vor contribui la creşterea gradului de confort pentru locuitorii din zonă şi la atragerera investitorilor.