CSU Asesoft a revendicat, în Trivale, duelul echipelor românești învinse la debutul în EuroChallenge. Ploieștenii s-au impus cu 97-86, la capătul unui meci în care greșelile personale au pus probleme mai mari decât jocul adversarilor și, acum, își îndreaptă atenția către întâlnirea de miercuri, de la Brazi, cu rușii de la Krasnye Samara.

Tica a fost de-a dreptul irezistibil în debutul partidei, sârbul marcând din orice poziție și aducând primele zece puncte campioanei. Vlahovic și Hargrove au fost și ei prolifici din punct de vedere ofensiv, dar gazdele au știut să țină aproape, grație tripletei Barac-Jones-Kinloch. Chiar dacă au condus chiar și la patru posesii, în minutul 5, ploieștenii au intrat cu avantaj minim în sfertul secund, scor 27-26.

Fără Tica, odihnit, dar cu Stănescu la fel de prezent sub panouri, „alb-albaștrii” au încercat să ofere o replică ceva mai solidă în apărare. Deși a greșit deseori la construcție, americanul Nyakundi și-a jucat bine rolul pe poziția 4, cu el în teren CSU Asesoft încasând doar patru puncte în șase minute. Arnautovic a sesizat momentele de slăbiciune din evoluția piteștenilor și a decis să forțeze desprinderea prin introducerea lui Timermanis. Letonul și-a făcut încălzirea prin două coșuri de la distanță și, la pauză, campioana se afla în grafic: 51-44.

Sub amenințarea faulturilor, Nyakundi a fost înlocuit cu Hargrove la începutul părții secunde, iar argeșenii au apăsat accelerația. Popovic a adus pe BCM U Pitești la doar o singură posesie, dar, la faza imediat următoare, Costescu s-a văzut și el nevoit să mute, bosniacul Albijanic schimbându-l pe Kinloch.
Sarabanda ratărilor a continuat până la intrarea în sfertul decisiv, elevii lui Arnautovic nereușind să valorifice plusul de forță la interior, în fața unei echipe care, în multe momente, a preferat să joace cu un singur pivot.

Veștile proaste au început să se adune în sfertul decisiv. Cu patru jucători aflați în pragul eliminării, CSU Asesoft a cedat inițiativa, permițându-le adversarilor să ia mult mai ușor decizii în ofensivă. Gennie și Hargrove și-au adus, pe rând, echipele în avantaj, cu cinci minute înainte de final, pentru ca, mai apoi, Nyakundi să înscrie cu fault și să desprindă pe CSU la patru puncte, 84-80, în minutul 38.
Incapabili să reacționeze, după ieșirea lui Jones, piteștenii au capitulat în secvențele de final, victoria revenind, în cele din urmă, campionilor, care iau, astfel, o gură importantă de oxigen înaintea bătăliei din EuroChallenge, de la mijlocul săptămânii viitoare.

www.csuasesoft.ro