Primaria Municipiului Ploiesti, prin Politia Locala si prin Compartimentul Autorizare Transport Public Local au efectuat controale specifice de depistare si sanctionare a conducatorilor de autovehicule destinate transportului de marfa care nu respecta prevederile art. 12 din H.C.L. nr. 131/2011 – referitoare la circulatia autovehiculelor cu masa maxima autorizata mai mare de 3,5 t în zonele de restrictie stabilite de municipalitate, fara a detine autorizatie de acces valabila, în perioada 05 – 09 noiembrie 2012.

Totodata, politistii locali cu atributii pe linie rutiera din cadrul Politiei Locale Ploiesti, împreuna cu reprezentanti din cadrul Compartimentului Autorizare Transport Public Local au avut în vedere si respectarea prevederilor art. 111 si 142 din O.U.G. nr. 195/2002 referitoare la circulatia pe drumurile publice, care reglementeaza oprirea si stationarea interzisa, dar si accesul pe interzis.

Zonele în care s-au desfasurat actiunile de verificare au fost: Soseaua Vestului, strazile Democratiei, Buzaului, Iasului, Neagoe Basarab, Domnisori, Ivan Miciurin, zona Halelor Centrale, Bdul Republicii – zona Cablul Românesc si Bdul Bucuresti – zona Orient.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 168 de sanctiuni contraventionale, în valoare totala de 21.500 lei. De asemenea, au fost retinute si opt autorizatii de acces pe raza municipiului Ploiesti, a caror valabilitate expirase.