Primaria municipiului Ploiesti, prin intermediul Politiei Locale Ploiesti, a intreprins activitati de crestere a sigurantei publice, de combatere a comertului stradal neautorizat si a faptelor antisociale.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 153 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 43.320 lei, legitimandu-se si 196 de persoane.

Astfel, ca urmare a executarii serviciului de patrulare, politistii locali au sanctionat persoanele care circulau cu atelejele hipo pe alte trasee decat cele stabilite de Consiliul Local, care abandonau deseurile menajere in alte locuri decat cele special amenajate, comercializau flori de sezon si ghebe in locuri neautorizate, apelau la mila publica ori lipeau materiale publicitare fara a detine autorizatie si in locuri nepermise. Totodata, mai multe persoane au fost surprinse in timp ce consumau bauturi alcoolice pe domeniul public, pe strazile Constantin Brezeanu, Erou Arhip Nicolae, Cameliei, Gh. Lazar, Eroilor, 1 Decembrie, Bdul Republicii, str.Golesti, Mihai Bravu, Rudului, in zona Complex Aurora Vest si in Parc Nichita Stanescu.

Politistii locali din cadrul Serviciului Circulatie pe Drumurile Publice au avut in vedere depistarea si sanctionarea conducatorilor auto care nu respecta o buna conduita in traficul rutier de pe raza municipiului Ploiesti.

In acest sens, au fost sanctionati conducatorii auto surprinsi ca au incalcat prevederile O.U.G.nr. 195/2002 referitoare la circulatia pe drumurile publice, fiind aplicate 18 sanctiuni contraventionale cu o valoare totala de 1820 lei. Mentionam ca au fost sanctionati conducatorii autovehiculelor care nu au respectat semnificatia indicatorului de “Acces interzis” pe strazile George Cosbuc, I.L. Caragiale, Iuliu Maniu, Primaverii, Vasile Lupu, Ivan Miciurin, Covurlui, Stefan cel Mare s.a.. De asemenea, pe linie rutiera au mai fost aplicate sanctiuni si pentru nerespectarea indicatorului “Oprire interzisa” sau pentru oprirea autovehiculelor pe trecerea de pietoni ori in statiile mijloacelor de transport in comun.