S-a dispus începerea urmăririi penale faţă de Fernand I., de 41 de ani, din Ploieşti, reprezentant legal al unei societăţi comerciale din Ploieşti, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Din cercetările efectuate de către poliţiştii de investigare a fraudelor s-a stabilit că, în perioada ianuarie-martie 2011, a înregistrat întârzieri mai mari de 30 zile la plata impozitelor şi contribuţiilor cu reţinere la sursă, cauzând bugetului consolidat al statului un prejudiciu în sumă totală de 36.779 lei.

De asemenea, la aceeaşi dată s-a propus trimiterea în judecată a învinuitei Mihaelei B., în vârstă de 43 de ani, din Breaza, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, participaţie improprie la fals intelectual, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată. În calitate de funcţionar în cadrul Primăriei municipiului Câmpina, în perioada 01.01.2010-30.09.2011, ea a întocmit lunar, în fals, liste de plată cu salariile asistenţilor sociali, care, ulterior, au fost vizate pentru control preventiv de către funcţionari din cadrul Serviciului Economic al Primăriei, apoi depuse la banca prin care se virează salariile angajaţilor Primăriei municipiului Câmpina.
În aceeaşi calitate, învinuita a întocmit şi semnat în fals documente în vederea emiterii a 4 carduri bancare de debit pe numele unor persoane ce nu aveau drept de a deţine acest produs bancar, carduri pe care erau virate sume de bani în baza listelor de plată mai sus-menţionate.
Ca urmare a acestor fapte, Mihaela B. şi-a însuşit şi folosit în interes personal suma totală de 99.881 lei.