Fostul internaţional Cosmin Contra se află în tratative avansate cu conducerea Petrolului, informează site-ul www.fairplaydeprahova.ro Ultima dată în liga a III-a spaniolă, la Fuenlabrada, cel poreclit “Guriţă” va fi asistat pe banca tehnică a ploieştenilor de Laurenţiu Roşu. Contra(37 de ani) a evoluat de-a lungul carierei pentru Dinamo, Politehnica Timişoara, Deportivo Alaves, AC Milan şi Getafe, trecându-şi în palmares o finală de Cupă UEFA în 2001.
Petrolul a rămas fără antrenor după ce Mircea Rednic şi-a dat demisia la finalul meciului de vineri, cu FC Braşov. De altfel, ˝Puriul˝ a semnat, astăzi, un contract valabil până la sfârşitul anului cu belgienii de la Standard Liege.

Fair Play de Prahova a obţinut prima declaraţia a lui Cosmin Contra, după apariţia veştii că acesta va semna cu Petrolul! ˝Sunt aproape, aproape de a semna cu Petrolul˝, a precizat Contra, care a confirma şi că Laurenţiu Roşu va fi secundul său la Ploieşti. ˝Mâine am meci cu echipa mea, Fuenlabrada, iar apoi voi încerca să-mi rezolv situaţia de aici, inclusiv reziliez contratul. Dacă voi reuşi, mâine seară sunt în România şi voi purta ultimele discuţii cu Florian Walter. Vin la Ploieşti pentru că ştiu că pot să duc Petrolul în cupele europene. Dacă voi semna contractul, le promit suporterilor că voi munci, alături de Roşu, ca echipa să joace cât mai bine, să adune cât mai multe puncte şi să ne bucurăm împreună de un joc spectaculos şi de îndeplinirea obiectivului!˝, a mai spus Contra.