Seminar pe tema contractului colectiv de munca

Curtea de Apel Ploiesti organizeaza vineri, 2 noiembrie 2012, intre orele 10 si 15, in sala de conferinte a Centrului Multifunctional de Pregatire Schengen Ploiesti, in cadrul programului de formare continua in sistem descentralizat a magistratilor, seminarul cu tema “Contractul colectiv de munca”.
In cadrul intalnirii vor fi supuse dezbaterii aspecte legate de negocierea contractului colectiv de munca, reprezentarea partilor la negocierea contractelor colective de munca, conditii de forma si de fond, continutul, efectele precum si modificarea, suspendarea si incetarea contractului colectiv de munca.
La eveniment si-au anuntat participarea judecatorii specializati in litigii de munca de la Curtea de Apel Ploiesti si de la instantele arondate acesteia.

Scade volumul productiei in constructii

Managerii societatilor comerciale estimeaza pentru ultimele trei luni ale anului in curs o relativa stabilitate in industria prelucratoare, precum si o crestere moderata in sectorul de comert, in timp ce sectorul de constructii va cunoaste o scadere a volumului productiei, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).
Potrivit opiniilor exprimate de catre aceiasi manageri chestionati, pana la sfarsitul acestui an se contureaza, practic, aceeasi tendinta ca si in ultimii cinci ani – relativa stabilitate in industria prelucratoare si de servicii, dar scadere in ramura constructiilor, in raport cu cele trei luni anterioare (iulie, august, septembrie).