La data de 28.09.2012, în jurul orei 4, pe strada Nucilor din Boldeşti-Scăeni, o patrulă de siguranţă publică a depistat o autoutilitară care transporta mai multe subansamble metalice specifice sondelor de extracţie.
Ocupaţii autovehiculului au fost identificaţi ca fiind patru bărbaţi, doi din Boldeşti şi doi din comuna Lipăneşti, cu vârste cuprinse între 19 şi 45 de ani.
Cu ocazia audierii acestora, precum şi a verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că piesele metalice fuseseră sustrase de la o sondă dintr-un parc petrolier şi urmau să fie valorificate la un centru de colectare a fierului vechi. În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

A doua zi, tot în oraşul Boldeşti-Scăeni, în jurul orei 18,30, în timp ce o altă patrulă îşi executa serviciul pe strada Sondelor, a depistat doi bărbaţi aflaţi în apropierea unei sonde, având un comportament dubios. S-a procedat la legitimarea lor – stabilindu-se că amândoi sunt din localitate şi au vârste de 19, respectiv 48, de ani.
Întrucât asupra lor a fost găsit un ciocan, cei doi au declarat că intenţionau să sustragă capul de coloană de la o sondă din cadrul unui parc petrolier din localitate.
Cei în cauză sunt cercetaţi penal sub aspectul săvârşirii unei tentative la infracţiunea de furt calificat.