Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (12:15), traficul rutier se desfăşoară fluent pe autostrăzi şi pe drumurile naţionale, excepţie făcând zonele în care se execută lucrări. Însă, nici în acele locuri nu au apărut până acum probleme deosebite de fluenţă.
Reamintim participanţilor la trafic că astăzi, până la ora 16:00, circulaţia este oprită pe DN39, pe podul de la Agigea, aflat in reparaţii.
Tot astăzi, până la ora 18:00, circulaţia este întreruptă pe DN1F Zalău – Carei, pe raza localităţii Bocşa, judeţul Sălaj, din cauza unor lucrări la o trecere la nivel cu calea ferată situată la kilometrul 102+960 de metri. Traficul rutier se desfăşoară deviat, pe următoarea rută ocolitoare: DN1F Zalău – Hereclean, DN1H Hereclean – Şimleul Silvaniei, DJ108F – Şimleul Silvaniei – Uileacul Şimleului – Măierişte – Moiad – intersecţie cu DN1F (km 114+600).
În a doua parte a zilei, este posibil ca circulaţia să se îngreuneze pe DN1 Braşov – Ploieşti, în zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei. Este foarte posibil să se formeze coloane de autovehicule la Buşteni, din cauza trecerilor pentru pietoni, dar mai ales la Posada, la kilometrul 115+350 de metri, unde un podeţ este în reparaţii, pe acesta circulându-se pe o bandă, alternativ.
De aceea, pentru deplasarea dinspre Braşov către Bucureşti, recomandăm ruta alternativă DN1A Săcele – Cheia – Vălenii de Munte – Ploieşti. Conducătorii auto care pornesc din saţiunile montane prahovene pot ocoli lucrările de la Posada pe ruta DN71 Sinaia – Târgovişte – Bâldana, DN7 Bâldana – Bucureşti.
Având în vedere informarea de vreme rea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă până miercuri, 31 octombrie 2012, ora 08:00, le recomandăm conducătorilor auto să ţină cont de faptul că partea carosabilă umedă poate deveni aluneacoasă în zonele cu temperaturi scăzute.
Din cauza carosabilului alunecos, primele probleme de trafic apar pe drumurile care străbat trecătorile montane, de regulă în pasurile Gutâi şi Tihuţa. De aceea, poliţiştii rutieri au instituit filtre la intrările în aceste trecători, pentru a nu permite accesul autovehiculelor neechipate pentru circulaţia în condiţii de iarnă.
Reamintim faptul că, potrivit legii, este sancţionată conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculelor de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculelor de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducãtorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau fără a avea montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.