Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier şi nici probleme majore privind fluenţa traficului pe arterele rutiere principale din ţară.
Vă reamintim, că astăzi până la ora 16:00, circulaţia rutieră este oprită pe DN39, pe podul de la Agigea, din cauza unor lucrări de reparaţii. Pe acest pod era deja restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone.
Rutele ocolitoare sunt:
• Dinspre A4 Ovidiu – Agigea (varianta de ocolire Constanţa) către Mangalia sau Negru Vodă: A4 Ovidiu – nod rutier cu A2, A2 nod rutier cu A4 – nod rutier Medgidia, DJ381 nod rutier Medgidia – Ciocârlia de Sus, DN3 Ciocârlia de Sus – Cobadin, DJ391 Cobadin – Mereni – Topraisar. Din Topraisar se poate merge către Negru Vodă pe DN38 sau către Mangalia pe ruta DN38 Topraisar – Agigea, DN39 Agigea – Mangalia;
• Dinspre Cernavodă către Mangalia sau Negru Vodă: A2 Cernavodă – nod rutier Medgidia, DJ381 nod rutier Medgidia – Ciocârlia de Sus, DN3 Ciocârlia de Sus – Cobadin, DJ391 Cobadin – Mereni – Topraisar. Din Topraisar se poate merge către Negru Vodă pe DN38 sau către Mangalia pe ruta DN38 Topraisar – Agigea, DN39 Agigea – Mangalia.
Semnalăm totodată, că traficul rutier este întrerupt pe DN7, la kilometrul 540+248 de metri (în estul municipiului Arad), din cauza unor lucrări la un pasaj de cale ferată. Traficul rutier se desfăşoară deviat pe ruta DN7, km 539+638 – Calea Radnei – str. Şiriei – DJ709 – DN7, km 540+750 metri.
Pe DN76 Şoimuş – Brad, la Şoimuş, în judeţul Hunedoara, se amenajează o intersecţie cu sens giratoriu cu autostrada A1 Deva – Orăştie. Din această cauză, traficul rutier se desfăşoară pe o variantă provizorie.
Astăzi, pe Autostrada Soarelui se execută lucrări de refacere a suprafeţei carosabile la kilometrul 158+300 de metri, pe prima bandă a sensului de mers către Constanţa. Pe o distanţă de 100 de metri, autovehiculele sund deviate pe banda a doua.
Pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, din cauza unor lucrări de asfaltare, traficul rutier se defăşoară doar pe prima bandă şi pe cea de urgenţă, între kilometrii 19 şi 20+ 500 de metri, banda a doua fiind restricţionată.
Şi pe autostrada A1 Timişoara – Arad se execută lucrări în zonele kilometrilor 509, 527 şi 530. Pe porţiunile în care se lucrează autovehiculele sunt deviate pe una sau două benzi ale sensului de deplasare.
Le recomandăm conducătorilor auto să se asigure, să semnalizeze şi să se încadreze din timp pe benzile deschise circulaţiei.