Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier, nici probleme majore privind fluenţa pe arterele importante din ţară. Există, însă, unele aspecte de interes privind desfăşurarea circulaţiei rutiere, pe care le prezentăm în continuare.
Pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, traficul rutier se desfăşoară uşor îngreunat între kilometrii 72+450 metri şi 73+350 metri. Pe acest tronson, autovehiculele circulă pe câte o bandă pe sens, pentru a se permite executarea unor lucrări la un pod.
Uşor îngreunat se circulă şi pe DN1, la kilometrul 148, în zona localităţii Timişul de Sus, judeţul Braşov, unde se execută lucrări de întreţinere la un pasaj de cale ferată.
Şi în judeţul Suceava, traficul rutier a crescut în intensitate pe DN17A Sadova-Suceviţa şi, drept urmare, se desfăşoară uşor îngreunat, între kilometrii 15+800 metri şi 16+300 metri, în zona unui pod afectat de precipitaţiile din luna aprilie anul curent.
Atenţionăm că astăzi, până la ora 15.00, pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa se vor executa lucrări de asfaltare pe prima bandă a sensului de deplasare înspre mare, între kilometrii 21 şi 22+500 de metri. Conducătorii auto sunt sfătuiţi ca, în zona lucrărilor, să reducă viteza şi să se asigure temeinic la schimbarea benzii de rulare.
Deşi la această oră traficul rutier pe DN1 Bucureşti – Braşov se desfăşoară normal, este posibil ca în a doua parte a zilei să se aglomereze, mai ales pe sensul de urcare. Pentru evitarea blocajelor, dacă va fi cazul, conducătorii auto care doresc să se deplaseze de la Ploieşti la Braşov pot folosi DN1A Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele.
Pentru prevenirea evenimentelor grave pe drumurile publice, conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu efectueze manevre riscante în trafic şi să respecte limitele legale de viteză. De asemenea, ţinând cont de faptul că în cursul serii este posibil să reapară ceaţa pe drumurile publice, le recomandăm celor de la volan să utilizeze luminile de întâlnire pe toate categoriile de drumuri, iar în condiţii de ceaţă densă, şi proiectoarele de ceaţă.