Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier, nici probleme majore privind fluenţa pe arterele importante din ţară. Există, însă, unele aspecte de interes privind desfăşurarea circulaţiei rutiere, pe care le prezentăm în continuare.
Astfel, pe DN6, între Teregova şi Domaşnea (judeţul Caraş-Severin) se circulă îngreunat, pe un fir alternativ. Situaţia s-a creat în această dimineaţă, după ce un tractor care se afla pe un trailer s-a desprins şi a căzut pe partea carosabilă, blocând un sens al drumului.
Începând de astăzi, până pe 25 octombrie a.c., circulaţia rutieră pe DN1 se va desfăşura pe un fir, alternativ la kilometrul 148, în zona localităţii Timişul de Sus, judeţul Prahova, unde se vor executa lucrări de întreţinere la un pasaj de cale ferată.
Reamintim, de asemenea, că în judeţul Gorj, până în data de 21 octombrie a.c., este întreruptă circulaţia pe DN66, la kilometrul 69+780 metri, la ieşirea din Târgu Jiu către Filiaşi. Motivul restricţiei este, şi în acest caz, executarea unor lucrări la un pasaj feroviar.
Pot fi utilizate următoarele rute ocolitoare:
– pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone: Târgu Jiu – str. Victoria, DJ 663A – Văcarea, DJ 663 Văcarea – Tâlveşti, DC62 – Urecheşti, DN66 Drăguţeşti;
– pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone: Târgu Jiu – Calea Severinului, DN67 – Câlnic, DJ674C Şomaneşti, DN66 Vârţ.
Pentru prevenirea evenimentelor grave pe drumurile publice, conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu efectueze manevre riscante în trafic şi să respecte limitele legale de viteză.