Vineri seara, imediat dupa victoria de la Brasov, a treia la rand pentru Petrolul, la echipa ploiesteana a explodat “bomba”: Mircea Rednic a primit telefon de la Liege pentru a antrena prim-divizionara belgiana Standard si, tinand cont ca familia acestuia este stabilita acolo, a acceptat sa preia una dintre gruparile de traditie ale fotbalului belgian. Demersul “Puriului” i-a luat prin surprindere pe sefii Petrolului, care au recunoscut ca nu se asteptau la asa ceva, Florian Walter luand insa decizia de a accepta demisia tehnicianului, care si-a incalcat, prin aceasta plecare, multe dintre promisiunile facute, lucru care este insa de discutat mai amplu!
Imediat au inceput tatonarile normale pentru gasirea unui inlocuitor, variantele “oficiale” (pentru ca au circulat si foarte multe zvonuri despre antrenori care s-au autopropus la Petrolul), fiind insa doar doua – Cosmin Contra, fostul tehnician de la Timisoara, aflat acum in Spania, la Fuelanbrada, in Liga a III-a si “elvetianul” Adrian Ursea, fosta glorie petrolista care a antrenat la un moment dat pe Laussane. Pana la urma s-a mers pe varianta Contra, “Gurita” fiind asteptat astazi sa conduca primul antrenament, la Brasov,
inaintea meciului de Cupa, de maine, dupa ce, ieri, acesta si-a incheiat socotelile cu spaniolii, printr-o victorie frumoasa, contra celor de la Caudal (scor 2-1, gol marcat dar si primit in ultimul minut de joc!) care mentine echipa Fuelanbrada in lupta pentru promovarea in esalonul secund spaniol!
Contra va fi ajutat, la Petrolul, de fostul sau coleg de Nationala, Laurentiu Rosu, care este mai familiarizat cu fotbalul de la noi, el fiind secundul lui Augusto Inacio, la FC Vaslui, pana acum cateva luni. Din stafful care a lucrat cu Mircea Rednic, doar antrenorul cu portarii – Florin Tene – si preparatorul fizic italian Giovanni Melchiorre vor mai ramane la echipa, cel putin deocamdata, Teja si fizioterapeutul Vasilcan urmand sa plece cu Rednic, care a parasit Romania de sambata!
Contra si-a dat acordul verbal telefonic si astazi, odata ajuns la Brasov, va semna un contract cu Petrolul, iar maine va debuta pe banca galben-albastrilor.
Marian DIMA