• Astazi, judecatorii Tribunalului Prahova se pronunta in cazul de coruptie in care este inculpat Onorel Lovin

Judecatorii Tribunalului Prahova se vor pronunta, astazi, in procesul penal in care Onorel Lovin, fost administrator public al municipiului Ploiesti, este judecat pentru infractiuni de coruptie. Desi dosarul 5483/105/2012 a fost inregistrat la instanta de fond in luna iulie a acestui an, dupa doar trei termene de judecata – dintre care doua au fost amanate pe motiv de lipsa de aparare, respectiv lipsa aparatorului – magistratii au ramas in pronuntare din data de 9 octombrie pentru a decide care va fi soarta lui Onorel Constantin Lovin.
Daca judecatorii se vor pronunta astazi si nu vor amana luarea unei decizii, acesta poate fi numit un adevarat proces-fulger pentru solutionarea unui caz de coruptie.
Fostul city-manager al municipiului Ploiesti, sinaianul Onorel Constantin Lovin, adus de Andrei Volosevici sa se ocupe de administrarea publica a orasului, a fost trimis in judecata, in aceasta vara, de catre Directia Nationala Anticoruptie, dosarul fiind inaintat spre solutionare Sectiei Penale a Tribunalului Prahova.
Potrivit unei informari de presa emisa de reprezentantii DNA, procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a lui Lovin sub acuzatia de trafic de influenta. Fostul city-manager al Ploiestiului a indeplinit, inainte de a ajunge la conducerea municipalitatii, functia de sef al Serviciului Urbanism in cadrul Primariei Sinaia. Potrivit rechizitoriului, „in cursul lunii august 2011, inculpatul Lovin Constantin Onorel, in calitate de sef al Serviciului Urbanism in cadrul Primariei Sinaia, prevalandu-se de influenta sa pe langa primarul localitatii, a pretins de la doi administratori ai unei societati comerciale suma de 50.000 de euro, in schimbul eliberarii autorizatiilor de construire pentru un hotel in orasul Sinaia. Inculpatul sustinea ca aceasta suma de bani ar fi fost solicitata de primar, aspect neconfirmat in realitate”.
La instalarea sa in functia de administrator public al Ploiestiului, Onorel Lovin, absolvent al Universitatii “Transilvania” din Brasov, Facultatea de Stiinta si Ingineria Metalelor, specializarea “Turnarea metalelor”, ne declara ca a demisionat de la Primaria Sinaia „din cauza salariului mic”, primind oferta foarte tentanta din partea fostului edil Andrei Volosevici chiar din primele zile ale lui 2012. De la 22 decembrie 2011 si pana pe data de 5 ianuarie 2012, Onorel Lovin a fost angajat temporar la cabinetul lui Volosevici, semnand ulterior contractul de management si fisa postului de administrator public al Ploiestiului. Timp de sase luni, cat a ocupat una dintre cele mai importante functii din Primaria Ploiesti, activitatea lui Onorel Lovin nu s-a remarcat in nicio privinta, fiind probabil, ocupat mai mult cu naveta intre municipiul resedinta de judet – locul sau de munca si Sinaia – localitatea sa de domiciliu.

Violeta STOICA