Muzeul Judetean de Arta „Ion Ionescu Quintus” din Ploiesti aduce in aceasta perioada, in atentia publicului, arta indiana – mai putin cunoscuta in tara noastra. „Indian traditions”- expozitia vernisata recent la institutia de cultura – cuprinde 25 de picturi ale artistei Kiran Soni Gupta (in foto – prima din dreapta), ce redau elemente specifice culturii si stilului de viata indian. Operele de arta pot fi vazute pana pe 10 noiembrie a.c. si pot fi achizitionate de doritori, preturile variind intre 395 si 975 de euro.
Cu prilejul vernisajului, artista a tinut sa precizeze ca evenimentul „Este un vis devenit realitate. Inca din copilarie am visat sa aduc arta in afara granitelor tarii mele. Iubesc arta si fiecare miscare a pensulei este ca o meditatie pentru mine.” La eveniment a luat parte si Excelenta sa Ms. Murugesan Manimekalai, Ambasadorul Indiei in Romania, care a declarat: „Expozitia este un pas important in intelegerea artei indiene de catre prahoveni. (…) Romania este o tara cu o mare diversitate culturala si unde poate fi apreciata o asemenea arta. Evenimentul reprezinta un prim pas in a pune in legatura cele doua culturi si a ne cunoaste mai bine”.
Kiran Soni Gupta este cunoscuta in India nu numai datorita creatiilor artistice – pentru acestea fiind distinsa si cu premii – ci si datorita activitatilor didactice, publicistice si carierei in domeniul administratiei
publice. In prezent, aceasta este inalt functionar al Serviciului Public din India si delegat in guvernul regiunii Rajasthan, fiind recent numita in functia de Divisional Commissioner.

A.M.