După ce au decis să nu-l legitimeze pe americanul Bill Clark, considerat mult prea „fraged” pentru o provocare europeană, conducătorii lui CSU Asesoft s-au reorientat rapid pe piaţa transferurilor. Cu doar două zile înaintea închiderii perioadei de mercato, formaţia ploieşteană l-a chemat în probe pe internaţionalul leton Ivars Timermanis, jucător „călit” în puternicele campionate din Germania, Polonia sau Ucraina.

Component al echipei naţionale a Letoniei, Timermanis este un baschetbalist polivalent, cu procentaje excelente de pe semicerc şi, în acelaşi timp, care nu ezită să se implice în jocul la interior. În vârstă de 30 de ani, acesta şi-a început cariera în ţara sa natală, la ASK Buki Gulbene, grupare de mijlocul clasamentului.

În 2003, Timermanis a semnat un contract pe 4 sezoane cu BK Ventspils, actuala vicecampioană a Letoniei, cu care a bifat prezenţe în grupele ULEB Cup. Şi-a trecut în palmares 3 titluri de campion, în 2004, 2005 şi 2006, şi, după încă un an la Ventspils, a făcut pasul spre Vest, ajungând în Germania, la Eisbaeren Bremerhaven.

Problemele financiare întâmpinate de „urşii polari” din nordul Germaniei l-au făcut pe Timermanis să se gândească serios la revenirea în prima ligă letonă, nu înaintea unui scurt periplu în Polonia, la Sporting Inowroclaw. Întoarcerea acasă, la „baronii” din Riga, s-a dovedit o decizie înţeleaptă, Timermanis fiind desemnat, în 2010, cel mai bun baschetbalist leton. În 2011, jucătorul a fost acontat de ucrainenii de la SK Cherkasy, dar o accidentare suferită în returul ediţiei precedente l-a scos din circuit pentru câteva luni.

În vară, extrema de 2.03 metri s-a pregătit alături de Lauvas Liepaja, reuşind câteva meciuri foarte bune în tricoul semifinalistei primei ligi letone din sezonul trecut. Timermanis a înscris 20 de puncte împotriva lui Dinamo Moscova şi alte 30 în partida cu BC Odessa, dar nu a ajuns la o înţelegere cu oficialii grupării din Liepaja.

www.csuasesoft.ro